Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонські нацгвардійці відсвяткували Водохреща (фото)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення Військової частини 3056 Національної гвардії України. У повідомленні йдеться про наступне:

«Сьогодні українці завершують відзначення циклу Різдвяних свят Водохрещенням. Ця дата для християн є символічною та важливою, адже цього дня Ісус був хрещений у річці Йордан Іоаном Хрестителем. Тож, освячення води є невід’ємною складовою святкування цієї дати. 

Вже багато років для гвардійців є незмінною традиція на 19 січня проводити ритуал освячення води та святкове богослужіння. Тож отець Юрій почав обряд напередодні Водохреща та безпосередньо сьогодні, на плацу військової частини, він провів освячення води та окропив присутніх військовослужбовців. 

“Освячена вода, яка отримана нами сьогодні – велика святиня. Своєю благодаттю Бог дає їй цілющі властивості, як і дає освячення і благодать кожному з нас. Свята вода є особливою, вона являє нашу любов до Бога і його любов до нас”, – сказав отець Юрій звертаючись до особового складу. 

Також капелан окропив всі військові наряди, які залучаються до служби, а кожен охочий мав можливість набрати святої води з собою. І на завершення, священик провів обряд освячення у всіх приміщеннях військової частини».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН