Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській громаді жителі відзначили Водохреща

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на сайт Генічеської міської ради. У повідомленні йдеться про наступне:

«У Генічеській міській територіальній громаді Хрещенські купання пройшли одразу у декількох місцях, проте традиційно найбільше людей зібралось біля старого депо на березі протоки Тонкої.

Святкування Хрещення Господнього або Богоявлення, найбільшого і завершального свята різдвяно-новорічного циклу у християн східного обряду, у Генічеську почалось з богослужінь у храмах Різдва та Успіння Пресвятої Богородиці, де, серед інших парафіян, побував і Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Від храму Успіння Пресвятої Борогодиці почалась Хресна хода, яка закінчилась на місці купань. Після богослужіння і освячення води протоієреєм Володимиром Жилкіним та ієреєм Іоанном Щербанем першим у воду зайшов міський голова.

Олександр Васильович розповів, що купається на Водохреще з 2010 року. Цьогорічне занурення нічим не відрізнялось від попередніх, хіба що переживав більше за організацію купань.

Проте організація вдалась. Учасників і гостей купань чекали вогнище для обігріву, роздягальня, гарячий чай, цукерки, печиво, пиріжки тощо. За здоров’ям присутніх слідкували працівники Генічеської станції екстреної (швидкої) медичної допомоги і медицини катастроф. Порядок забезпечували поліцейські. Чергували працівники Генічеського районного управління ГУ ДСНС і Комунальної спеціалізованої аварійно-рятувальної водолазної служби.

Гарного настрою присутнім додавали виступи колективів центру культури і дозвілля «Азовські зорі» і «Музичні переливи». Купальників цього дня було вдосталь, проте переважали мешканці міста. Гостей було трішки менше».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН