Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Херсонців просять вчасно сплачувати за електроенергію

Адміністрація міського комунального підприємства «Херсонтеплоенерго» звертає увагу Споживачів на те, що для виробництва теплової енергії теплопостачальне підприємство використовує паливно-енергетичні ресурси, в тому числі природний газ. На теперішній час, підприємством укладено всі необхідні договори на постачання природного газу з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг». Крім того, міським комунальним підприємством «Херсонтеплоенерго» договірні зобов’язання взяті перед ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» виконуються своєчасно та у повному обсязі.

Згідно з розпорядженням КМУ від 29.12.2021р. № 1771 «Деякі питання діяльності акціонерного товариства «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» до договорів постачання природного газу для виробництва теплової енергії на 2021 – 2024р.р. з ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» в частині умов оплати за використаний природний газ внесені наступні зміни:

100% оплата природного газу для виробництва теплової енергії для категорій «Бюджет» та «Інші Споживачі», повинна бути проведена до 25 числа місяця, наступного за розрахунковим періодом. У той час, як до запровадження змін підприємство мало 2 місяці для проведення остаточних розрахунків.

70% оплата вартості природного газу, використаного для виробництва теплової енергії для категорії Споживачів «Населення» повинна бути проведена до останнього числа місяця, наступного за розрахунковим періодом, у якому було здійснено постачання газу. Остаточний розрахунок повинен бути проведений до 15 числа місяця, наступного за місяцем, у якому Споживач повинен був сплатити 70% вартості.

Керуючись вищевказаними нормами, ТОВ «Газопостачальна компанія «Нафтогаз Трейдинг» в односторонньому порядку ввела більш жорсткі умови розрахунків за природний газ, у разі порушення яких «Херсонтеплоенерго» отримуватиме газопостачання від постачальника «останньої надії» за ринковими цінами для усіх категорій Споживачів, у тому числі й для населення. Це неминуче призведе до подальшого збільшення тарифу.

Така скрутна ситуація спонукає звертатися до Споживачів з проханням погасити заборгованість та здійснювати передоплату за опалення, адже це дозволить підприємству розраховуватись за «блакитне паливо» вчасно.

Результатом нашого спільного відповідального ставлення стане безперебійне забезпечення теплопостачання.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН