Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

За розтрату майже 11 мільйонів гривень уже вп’яте повідомлено про нову підозру колишньому селищному голові

За процесуального керівництва Херсонської обласної прокуратури повідомлено про нову підозру колишньому голові селищної ради за фактами заволодіння та розтрати чужого майна шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах організованою групою, а також внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей (ч. 3, 5 ст. 191, ч.ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

За даними слідства, підозрюваний, перебуваючи на посаді селищного голови однієї із селищних рад, діючи в складі організованої групи разом з інженером технагляду і приватними підприємцями, незаконно заволодів коштами місцевого бюджету, які  були виділені на капітальний ремонт доріг на території селища.

Посадовець підписав акти виконаних робіт, завідомо знаючи, що вони містять неправдиві відомості та ремонтні роботи виконані не в повному обсязі.

Згідно висновків 18 будівельно-технічних та 18 судово-економічних експертиз, неякісний ремонт було проведено на 18 дорогах населеного пункту та надлишково перераховано на рахунок підрядників 10,6 млн грн бюджетних коштів, які спільники привласнили.

Як ми вже раніше повідомляли, експосадовцю вже чотири рази повідомляли про підозру у заволодінні ним і трьома його спільниками бюджетних коштів (ч.ч. 3, 4, 5 ст. 191, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 366 КК України). 

Досудове розслідування здійснюється працівниками слідчого управління Головного управління Національної поліції в Херсонській області.

Нагадаємо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН