Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

6,8 млрд грн Укргідроенерго сплатило у 2021 році до бюджету

Компанія Укргідроенерго вже котрий рік поспіль знаходиться серед лідерів найбільших платників податків країни.

Товариство, як найбільша бюджетоутворююча державна компанія, у 2021 році сплатило податків, зборів та інших обов’язкових платежів до бюджетів усіх рівнів у сумі 6,8 млрд грн при плановому показнику 5,6 млрд грн та майже у два рази більше, ніж за минулий 2020 рік.

Платежі до бюджету у 2021 році розподілилась таким чином: до державного бюджету – 6 423 млн грн, до місцевих бюджетів усіх рівнів – 341 млн грн. 

Рекордні суми платежів до бюджету склали: податок на прибуток – 2 523 млн грн, ПДВ – 2 204 млн грн, дивіденди – 1 241 млн грн, податок на доходи фізичних осіб – 245 млн грн. До спеціального цільового фонду використання водних ресурсів сплачено 220 млн грн.

Враховуючи те, що філії Укргідроенерго знаходяться у різних регіонах країни вздовж річок Дніпро та Дністер, велике значення мають постійні і своєчасні платежі до місцевих бюджетів, що сприяє розвитку місцевої інфраструктури. 

Ефективна робота Укргідроенерго у 2021 році і рекордна сума сплата податків, зборів та інших обов’язкових платежів – це вклад гідрогенеруючої компанії  у розвиток регіональної економіки та економіки країни в цілому.  

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН