Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Херсоні нагороджували переможців конкурсу-фестивалю “Йшла Коляда вулицями міста”

“На дворі другий день Різдва, ми все ще кажемо “Христос народився!”, а вулицями Херсона розгулюють звіздарі зі своїми звіздами та співаками”, – такими словами ведучої заходу розпочавсь гала-концерт конкурсу-фестивалю “Йшла Коляда вулицями міста”. Привітальне слово надали члену журі, депутату ХМР Андрію Калиті.

За тим, у святковому гала-концерті прозвучали композиції у виконанні 22 творчих колективів, 22 віншування, 22 вітання та 22 поздоровлення з Новим 2022 роком.

Впродовж грудня 2021 року творчі колективи Херсонської міської територіальної громади показували свою майстерність у виконанні різноманітних композицій, адже ініціатори конкурсу-фестивалю – міський голова Ігор Колихаєв та секретар міської ради Галина Лугова організували його задля збереження та популяризації української культури, фольклорної спадщини та самобутніх традицій відзначення різдвяних свят у Херсоні.

Журі фестивалю-конкурсу визначило претендентів на призові І, ІІ та ІІІ місця в номінаціях “Колядник року” та “Вертеп року”, яких наприкінці заходу привітала голова журі Галина Лугова, й вручила переможцям дипломи та подарунки.

Зазначимо, що цьогоріч ІІІ місця у номінації року члени журі вирішили не визначати, тож нагороди отримали: І місце у цій номінації – творчий колектив Херсонського Таврійського ліцею ХМР, ІІ місце – творчий колектив “Веселі щедрувальники” КЗ “БК селища Зеленівка”.

У номінації “Колядник року” І місце у фолькгурт “Свічадо” КЗ “Херсонський фаховий коледж культури й мистецтв ХМР”.
ІІ місце зайняв зразковий ансамбль бандуристів “Чарівні струни” КЗ СМО “Музична школа №3” ХМР.
ІІІ місце розділили між собою два колективи: ансамбль народної пісні “Херсонські молодички” КЗ “Обласний Палац культури” ХОР та вокальний ансамбль “Арнаутські зорі” КЗ “БК селища Комишани”.

Окрім того, визначили переможця та володаря “Призу глядацьких симпатій”. Його отримав зразковий театральний колектив “Веселята” ЗОШ № 57. І грамотами “За збереження народних традицій, популяризацію української пісенної творчості, високу виконавську майстерність” та сувенірами нагородили:

  • Народний ансамбль “Червона калина” КЗ “Обласний Палац культури” ХОР;
  • дитячий хор “Жайвір” ХСШ №52 ХМР;
  • вокально-інструментальний ансамбль “Школи мистецтв №1” ХМР;
  • Дар’ю Короткову – ученицю ХЗШ №34 ХМР.
    Так пройшов перший конкурс-фестиваль народної творчості “Йшла Коляда вулицями міста”. Сподіваємося, він стане для Херсонської міської територіальної громади традиційним!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН