Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На міжнародному аукціоні продається унікальна листівка, адресована жительці Херсонщини початку ХХ ст.

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на Фейсбук-сторінку «Історія Нововоронцовського краю». У повідомленні йдеться про наступне:

«Ось така листівка продається на зарубіжному аукціоні. Адресувалась вона до нас у Нововоронцовку Соні Таракановій. Але найцікавіше те, що відправили її 8 червня 1912 року з пароходу Одеса-Олександрівськ (нині Запоріжжя), очевидно, коли той знаходився в Каховці. Як видно з дати отримання, прийшов лист на наступний день, але мабуть на пошті забули (недогледіли) змінити число місяця, бо стоїть 5-й (травень).

Зараз ця листівка продається на аукціоні, але її вартість надто непідйомна – 9000 грн. Справа в тому, що з колекційної точки зору ця листівка унікальна штампом “Доплатить 6 к.”, тобто відправнику не вистачало грошей для відправлення і цей “борг” повісили на отримувача. Тому так дорого…

P.S. До речі ми досі збираємо кошти на викуп унікального фотознімка Нововоронцовського храму Святого Миколая 1898 року з дарчим написом. Нам лишилось зібрати 3350 грн.

Карта монобанк 5375414123908468

Карта приватбанка 5168755454272580

Отримувач Селецький А.А. — в місті Нововоронцовка».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН