Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Минулого року власники та орендарі земельних ділянок Херсонської громади сплатили до бюджету майже 100 мільйонів гривень

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення пресслужби Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. У повідомленні йдеться про наступне:

«Як повідомили у відділі координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж січня – листопада нинішнього року власники та орендарі земельних ділянок Херсонської міської територіальної громади сплатили до місцевого бюджету понад 95,4 млн гривень плати за землю, що становить 5 % від загальної суми надходжень. Однак, цей показник виявився майже на 3,5 млн  гривень нижчим за минулорічний.

Податківці нагадують, що плата за землю – один із майнових податків, який сплачується щороку. Його зобов’язані платити фізичні особи, яким належить право власності на земельні ділянки. Це паї, які знаходяться у власності фізичних осіб, ділянки для будівництва та обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), земельні ділянки сільськогосподарського призначення, для садівництва, для особистих селянських господарств, городництва та інше.

Платники податків повинні розуміти особисту відповідальність за наповнення місцевого бюджету – не тільки дотримуватися законодавчо встановлених термінів сплати, а й забезпечувати наповнення його дохідної частини. Адже вирішення соціальних завдань, підтримка повноцінного функціонування громади та її соціально-економічного розвитку залежить передусім від забезпечення своєчасних і в повному обсязі бюджетних надходжень».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН