Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Від сплати роздрібного акцизу бюджет Херсонської громади отримав понад 85 мільйонів гривень

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь» з посиланням на повідомлення пресслужби Головного управління

ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі. У повідомленні йдеться про наступне:

«За інформацією відділу координації та моніторингу доходів бюджету Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, упродовж 11 місяців нинішнього року до бюджету Херсонської міської територіальної громади надійшло понад 85 млн гривень акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів – майже на 8 млн гривень більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Нагадаємо, що суб’єкти підприємництва, які мають відповідні ліцензії, щомісяця сплачують п’ятивідсотковий акцизний податок з реалізації алкогольних напоїв та тютюнових виробів у роздріб. Платіж повністю зараховується до бюджету громади, на території якої здійснюється торгівля, тому голови територіальних громад повинні контролювати дотримання вимог законодавства всіма суб’єктами господарювання, які реалізують підакцизну продукцію.

Споживачі ж, у свою чергу, мають бути обачними – купувати алкогольну та тютюнову продукцію, марковану акцизними марками встановленого зразка, і перевіряти відображену у фіскальному чеку суму акцизного податку, адже кошти від сплати до місцевих бюджетів податку направляються територіальними громадами на підтримку закладів освіти та медицини, ремонт доріг, будівництво спортивних та дитячих майданчиків, інших соціальних проєктів».

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН