Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Києві цьогоріч понад 770 безробітних пройшли навчання за направленням служби зайнятості

Київський міський центр зайнятості надає можливості для безкоштовного навчання новій професії чи підвищення кваліфікації.

Про це повідомив директор Київського міського центру зайнятості Віктор Білич в інтерв’ю Укрінформу.

“Для підвищення конкурентоспроможності громадян на ринку праці служба зайнятості пропонує низку освітніх можливостей для дорослого населення. Безкоштовно і в стислі терміни можна здобути професію, яка має попит на ринку праці чи підвищити свою кваліфікацію”, – зазначив він.

Зокрема, за його словами, цього року столична служба зайнятості пропонувала 57 напрямів навчання у 16 закладах освіти. Можна освоїти такі професії, як кравець, кухар, перукар, водій тролейбуса, трамвая та підвищити кваліфікацію за напрямом: бухгалтерський облік та кадровий документообіг на підприємстві, проєктний менеджмент, основи податкового права.

Білич повідомив, що упродовж року за направленням міської служби зайнятості проходили навчання 775 осіб.

Окрім того, він зазначив, що Центр зайнятості надає освітні послуги не лише безробітному населенню. Так, громадяни, віком старше 45 років для підвищення своєї конкурентоспроможності можуть отримати ваучер на навчання. При цьому вони повинні мати професійну-технічну чи вищу освіту та не бути зареєстрованими у службі зайнятості як безробітні. Також ваучер на навчання можуть отримати ветерани АТО, внутрішньо переміщені особи. У цьому році ваучер отримали 6 осіб, додав директор КМЦЗ.

Як повідомлялося, послугами служби зайнятості Києва у січні-листопаді 2021 року скористалися понад 60 тисяч громадян, які шукали роботу, з них 49 тисяч осіб мали статус зареєстрованого безробітного.

Загалом столичній службі зайнятості вдалось забезпечити роботою понад 12 тисяч громадян.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН