Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Форум учнівського самоврядування відбувся у дистанційному форматі

27 квітня у режимі онлайн відбувся ХІ форум президентів учнівського самоврядування освітніх закладів міста на тему «Шляхи удосконалення учнівського самоврядування». Про це розповіли в управлінні освіти Херсонської міської ради.

У заході взяли участь представники органів учнівського самоврядування закладів загальної освіти №№ 1, 4, 6, 8, 11, 13, 16, 20, 26, 27, 41, 44, 46, 47, 48, 51, 52, 53, 54, 55, 56, ЛЖЕП), члени Міського учнівського парламенту (далі – МУП) та клубів при комісіях, куратори комісій, педагоги організатори та керівники закладів загальної середньої освіти № 8 та № 16.

На форумі 19 лідерів шкільних парламентів та представники комісій Міського учнівського парламенту презентували різноманітні форми і методи роботи, проєкти, акції, конкурси, які вони впроваджували упродовж навчального року своїх закладах, і які на їх думку сприяли згуртуванню лідерів, розвивала їх лідерські якості та покращували шкільне самоврядування.

Кожна презентація одного найкращого заходу, реалізованого у закладі освіти впродовж 2021/2022 н. р., про який доповідали учнівські лідери була неповторна та різноманітна за тематикою, а саме: «Шкільний медіа центр» (НВК№ 8); « День єднання в онлайн-форматі» ( НВК №56) та «Ми разом! Ми любимо свій край !» (ЗЗСО № 26 ); «Співпраця учнівського парламенту з батьками –волонтерами. Авторська багатоформатна онлайн гра» (гімназія № 16); «Обмін досвідом роботи між правовими клубами в онлайн режимі» ( комісія з питань захисту прав дитини Міського учнівського парламенту); «Бізнес-ланч з директоркою для членів гімназійного самоврядування» (гімназії №1); «Збереження життя та здоров’я гімназистів» (гімназія 6); «Тиждень профорієнтації» (ЗЗСО № 46) та «Конкурс «Професіонали Херсонщини», як форма лідерської роботи щодо стимулювання загалу школярів до свідомого вибору майбутньої професії» ( комісія з питань освіти МУП); «Тиждень толерантності» (ЗЗСО № 52); «Тиждень екології « Чистий двір. Чисте місто.» (комісія з екології та формування здорового способу життя МУП); «Як організувати цікаве змістовне дозвілля» (комісія культури та духовності МУП та гімназія №21); «Створення умов для якісної неформальної освіти учнів» (ЗЗСО №44); «Наш волонтерський рух» (ЗЗСО №48 та комісія зав’язків з громадськістю МУП); «Пропозиції щодо заходів, які сприятимуть згуртуванню та розвитку самоврядування» ( ЗЗСО № 4, НВК № 51та ЛЖЕП).

Учнівські лідери у своїх виступах показали неповторність у змісті позакласної діяльності, якою наповнене шкільне життя та має свої традиції й особливості. Кожен учасник зустрічі мав змогу запозичити до своєї скарбнички родзинки досвіду роботи своїх однолітків для успішного запровадження їх у шкільних органах самоврядування на наступний навчальний рік.

Кращі презентацій будуть розміщені на сайті управління освіти в розділі «Конкурси».

Дякуємо колективам закладів освіти за участь у Форумі та членам Міського учнівського парламенту за його організацію й проведення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН