Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Херсонщині судитимуть учасників організованої групи – колишніх працівників річпорту, які під час окупації допомагали ворогу

Прокурори Херсонської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактом пособництва державі – агресору, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, крадіжці та незаконному поводженню з боєприпасами (ч. 2, 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2, ч. 4 ст. 185, ч. 1 ст. 263 КК України).
Слідством установлено, що обвинувачені – колишні працівники філії «Херсонський річковий порт» АСК «Укррічфлот», які під час тимчасової окупації міста Херсона співпрацювали з окупаційною владою. Один з них – так званий «директор» захопленої філії підприємства, підтримуючи загарбників організував злочинну групу, до якої увійшли його знайомі, що обійняли посади «механіка транспортного відділу» та «начальника служби охорони» порту, – поідомляє Херсонська обласна прокуратура.
Спільно вони реалізовували політику окупаційної влади та допомагали збройним силам рф.
Фігуранти забезпечили реконструкцію вантажної баржі для перевезення російської військової техніки, передали державі-агресору наявні на підприємстві матеріальні ресурси на майже 15 млн грн – буксири, теплоходи, дизпаливо та автотранспорт.
Під час обшуків за місцями мешкання обвинувачених правоохоронці виявили докази співпраці з ворогом, серед яких документи, російська атрибутика, а також комп’ютерна техніка, дві гранати Ф-1.
Нині усі вони перебувають у розшуку, правоохоронцями вживаються заходи для притягнення їх до відповідальності.
Спеціальне досудове розслідування здійснювалося ГУНП в Херсонській області.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН