Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Відбулась зустріч комітету жінок-підприємиць Херсонської торгово-промислової палати (відео)

Про це повідомляє інформаційне видання «Український Південь».

Представниці комітету жінок-підприємиць Херсонської торгово-промислової палати зібрались разом в передноворічно-різдвяні дні, аби підбити підсумки року і обговорити плани на майбутнє і водночас поділитись особистими успіхами, бо сучасна жінка повинна розвиватись гармонійно та скрізь встигати. До клубу жінок-підприємиць Херсонської торгово-промислової палати приєднується все більше членкинь.

Депутатка Херсонської обласної ради, фінансова директорка ПСП «КАЇСА» Вікторія Гавренкова розповіла: «Дуже продуктивно, коли створюється щось і люди йдуть звідти, це коефіцієнт того, що їм нецікаво. До нас люди приходять, тому це коефіцієнт успіху цього проєкту. Тут зібралися успішні, цікаві жінки. Вони обмінюються думками, досвідом в роботі. Ми бачимо хто чого досягає і в якому напрямку можна рухатися. Тому це дуже цікаво».

Захід проходив в ресторані «Zeppelin», святкову атмосферу в якому створили членкині комітету жінок-підприємиць Ірина Кравченко, власниця магазину красивих речей «Світлий дім», та представники студії флористики «Je t’aime», чудові миті вечора, підписання вінтажних листівок, а також спілкування жінок, яких об’єднала Херсонська торгово-промислова палата.

Власниця ресторану «Zeppelin» Вікторія Удодова зазначила: «Дуже хороша організація, яку створила торгово-промислова палата. Це жіночий комітет, дуже різнопланове спілкування, дуже багато цікавого в плані навчання по бізнесу, законам. Знаходиш для себе щось нове, дізнаєшся багато цікавого і таким чином розвиваєшся завдяки спілкуванню з такими цікавими людьми».

Жінки, які об’єдналися в комітет, різні за характером і водночас, з різних сфер діяльності. І це чудово. Директорка Інституту зрошуваного землеробства НААНУ Раїса Вожегова прокоментувала: «2021 рік був дуже насичений подіями і в тому числі в роботі комітету, тому що завдяки нашому керівництву комітету, Вікторії Володимирівні, було дуже багато цікавих зустрічей, екскурсій, нових знань. Тому я вважаю, що робота комітету була організована на дуже високому рівні». Заступниця директора Національного природного парку «Кам’янська Січ» Юлія Ходосовцева додала: «Цього року я приєдналася до комітету жінок торгово-промислової палати. Це досить цікава організація жінок-підприємиць на Херсонщині. Наш спільний рік пройшов дуже плідно. Я сподіваюсь, що наступного року це продовжуватиметься».

Виробничі і професійні успіхи у кожної — і вони готові про це розповідати. Співзасновниця компанії «Оса» Олена Урсуленко зазначила: «Це надійний партнер і для нашого підприємства, і для тих підприємств, які є активними членами торгово-промислової палати. Вони завжди на зв’язку і якщо виникають будь-які питання, вони підтримують, відповідають».

Хтось ділиться і такими чудовими особистими новинами, як-от директорка Виробничого комплексу «Програма Мед» ТОВ «ГК «Содружество» Наталя Яворська: «Цей рік був дуже визначальним для мене. По-перше, моє особисте і головне досягнення — на початку цього року я стала мамою. Я народила сина. Але, окрім особистих перемог, є також перемоги і в роботі».

Хтось розповідає про реалізацію проєктів, спрямованих на розвиток міста. Так, Тетяна Каменська, головна редакторка телеканалу «ВТВ Плюс» розповідає про проєкт «Розумахи, до справи». Проректорка Наталя Кушнір — про досягнення Херсонського державного університету, а директорка навчально-виховного комплексу №8 Ірина Фокіна — про дитячі проєкти. Так, вона зазначила: «Комітет жінок-підприємиць Херсона є таким творчим поштовхом до того, щоб відкрити щось своє. Участь у талант-шоу «Розумахи» дав поштовх нам відкрити свій медіа-центр».

Разом крокують жінки-підприємиці з Херсонською торгово-промисловою палатою і до міжнародного успіху. Наталя Яворська розповіла: «Ми з торгово-промисловою палатою з 2009 року. Ми дуде тісно співпрацюємо. Хочу подякувати керівництву торгово-промислової палати і співробітникам за високий професіоналізм і за те, що ми завжди знаходимо шляхи вирішення будь-якої ситуації, яка нас спіткає у ході реалізації нашої господарської діяльності».

Важливо не лише реалізуватися в професії, але й бути жінкою. Співзасновниця компанії «Marina Group» та бізнес-академії Марина Ніколаєва поділилася такими надихаючими словами: «Дозволь собі бути гідною великого кохання, щастя, будь-якої нагороди, будь-якої слави, грошей, подорожей і всього того, про що ти можеш мріяти. Просто дозволь. Дозволь собі бути собою. Спочатку просто дозволь, а потім побачиш, що буде».

Цей рік був і роком нових можливостей. Марина Ніколаєва зазначила: «В бізнесі рік був проривний. Ми вийшли з «лежачого» стану по суднобудівництву одні з перших в Україні, по меблевому виробництву у нас велике і дуже сучасне замовлення. І, звісно, моя гордість — бізнес-академія «Marina Group», яка створена для того, щоб люди, які роблять кар’єру, займаються бізнесом, завжди були в ресурсі».

Тетяна Осипенко розповідає про сімейний бізнес і виробництво рідких фруктів, які всі мали можливість продегустувати. А заступниця директора Херсонського обласного центру зайнятості Людмила Барабаш продемонструвала свої власні вироби — ляльки. Це захоплення, яке дарує їй особливі хвилини насолоди. Вона зазначила: «Я навіть не знаю, чому саме ляльки. Мені це подобалося, я спостерігала в Інтернеті, на виставках. Був якийсь психологічний страх, що я не впораюся з цим. Важливо спромогтися зробити крок туди, де страшно. І тоді з’явиться певний результат. Я навчаю своїх знайомих, своїх дітей. Це стимул до розвитку».

Презентували цього дня представниці Херсонської торгово-промислової палати і свою фірмову продукцію — календар «Фрагменти 2.0», який об’єднав творчі роботи молодих талановитих художників міста. Адже Херсонська торгово-промислова палата велику увагу приділяє підтримці молодіжних та культурних ініціатив. Президент Херсонської торгово-промислової палати Вікторія Остроумова розповіла: «Раніше ми пробували тільки в екології, а зараз і в інших спеціальностях зв’язок з університетами Херсона — і з технічним, і з державним університетами. Ми працюємо спільно, поєднуючи освіту і бізнес, для якого вони готують кадри. Це я також вважаю досягненням. Цього року фактично два роки як існує жіночий комітет. Жінок до нас приєднується все більше (у нас майже 70 учасниць). Ми зустрічаємося, ми завжди раді одна одній, нам є чим поділитися одна з одною. Це все самодостатні, красиві люди, які збагачують одна одну».

2021 рік завершується, але в членкинь комітету чимало планів і в роботі, і в особистому житті. Вони будуть вписувати свої сторінки в історію рідного міста. Вікторія Остроумова привітала всіх з Новим роком: «Бажаю, щоб цей рік був радісним, щасливим, благополучним. Щоб всі ми були здорові, щоб було тепло в оселях, щоб в країні був мир і щоб всі були щасливі! З Новим роком та Різдвом Христовим!».

Детальніше — в сюжеті телестудії «Український Південь»:

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН