Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Лікарів Південного центру радіаційної терапії стажуватимуть спеціалісти з Німеччини (відео)

На базі Херсонського обласного онкологічного диспансеру відбулася прес-конференція і прес-тур, присвячені проєкту міжнародного співробітництва “Senior Experten Service GmbH Сес ”, реалізація якого стала можливою у Херсоні.

Організація SES – це німецькі волонтери лікарі і медичні фізики, які безкоштовно діляться досвідом, консультують, навчають медиків інших країн. Протягом двох тижнів SES-експерти з Німеччини доктор-інженер Катарина Маєр та доктор медицини Удо Циммерман будуть проводити стажування з радіаційної терапії і працюватимуть разом з херсонськими колегами.

Чимало зусиль для такої міжнародної співпраці доклав колектив Херсонської торгово- промислової палати Головна мета проєкту – підвищення кваліфікації інженерів-радіологів та лікарів з променевої терапії Південного центру радіаційної терапії для досягнення більш ефективного лікування пацієнтів методом радіаційної терапії відповідно до міжнародних протоколів. SES-експерти будуть брати участь у роботі мультидисциплінарної комісії з визначення плану лікування онкологічних хворих.

Південний центр радіаційної терапії КНП «ХЕРСОНСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ОНКОЛОГІЧНИЙ ДИСПАНСЕР» ХЕРСОНСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ РАДИ відкрився в 2020 році, диспансер став першим серед онкологічних закладів Півдня України, в якому онкологічні пацієнти мають можливість отримувати сучасну високотехнологічну променеву терапію.

Під час прес-конференції мовний бар’єр між німецькими й херсонськими лікарями допомогли подолати студенти Херсонського державного університету, який на волонтерських засадах долучився до реалізації проєкту. Херсонська торгово-промислова палата довгий час співпрацює з різними програмами та проєктами підтримки підприємництва. Наразі проєкти продовжують дію, тож всі бажаючі можуть долучитися.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН