Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Запоріжжі на мосту через Дніпро завершують монтаж вантів

У Запоріжжі триває будівництво флагманського проєкту програми Президента України “Велике будівництво” – автотранспортної магістралі через Дніпро. Зараз мостобудівники близькі до завершення робіт на споруді № 10, а саме верховій частині вантового мосту. Там завершують монтаж вантових канатів.

Всього на верхову частину мосту потрібно закріпити 48 таких канатів. Завершити монтаж планують на цьому тижні. Паралельно на цій споруді виконуються роботи з піскоструминного очищення та нанесення захисного шару на тротуар та технологічний прохід.

Нагадаємо, запорізький вантовий міст є найвищим в Україні  і одним з найвищих в Європі.

Також без вихідних тривають роботи на інших 14 спорудах об’єкту,  транспортній розв’язці, на будівельному майданчику поблизу Кривої бухти та на об’єкті будівництва комплексу воєнізованої охорони залізничного мосту. У будівництві задіяно понад 600 мостобудівників.

Зокрема, на низовій частині балкового мосту та підходах до нього теж йдуть роботи – триває опускання прогонової будови мосту на опорні частини. На споруді № 5-н триває встановлення анкерів на тротуарах під бар’єрну та перильну огорожі. На споруді № 3-н мостобудівники виконують монтаж опалубки та армування шостої захватки.

 На естакаді над кільцем на острові Хортиця (споруда № 6) фінішувало влаштування покриття проїзної частини, виконується встановлення анкерів на тротуарах для бар’єрної огорожі.

На споруді № 18 – залізничному шляхопроводі – завершено влаштування опори № 4. Триває армування ростверку опори № 3.

На будівельному майданчику поблизу Кривої бухти мостобудівники завершили збирання останніх двох секцій: одинадцятої і дванадцятої. Проводиться антикорозійний захист конструкцій.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН