Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Завершується реконструкція даху Музею запорозького козацтва

Як зазначили представники підрядної організації, що виконує будівельні роботи, влаштування нової стелі добігає кінця. В її рамках здійснені двошарове бетонування і двошарова гідроізоляція. Продумана система водовідведення з даху, яка не дозволить волозі потрапляти всередину будівлі. Також продовжується облаштування декоративними елементами стіни адміністративної будівлі музею, що виконуватиме презентаційні функції.

За словами директора Національного заповідника «Хортиця» Максима Остапенка, у найближчі дні розпочнеться монтаж фінального настилу, який дозволить повноцінно використовувати дах музею як оглядовий майданчик. Будівельники обіцяють, що перших відвідувачів оновлена громадська зона прийме уже в рамках святкування 30-ї річниці Незалежності України.

У подальших планах – створення прозорого даху над внутрішнім подвір’ям музею, яке планується перетворити у зону для проведення громадських і протокольних заходів.

На реконструкцію чекає і внутрішній простір музею. Вона розпочнеться одразу після завершення зовнішніх оздоблювальних робіт.

Запорізька ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН