Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці Громадська рада перевіряла стан пасажирських перевезень

На засіданні були присутні 23 члени Громадської ради та запрошені особи: заступник міського голови Леонід Чурсинов, керуючий справами виконавчого комітету Віталій Кубатко, секретар міської ради Дмитро Васильєв, депутат обласної ради Юрій Власов, начальник відділу галузей економіки виконавчого комітету Тетяна Мандебура, директор КП «Автоцентр» Олексій Овчаров, директор КП «Новокаховський міський ринок» Сергій Євстратов, Віталій Задирко, депутат Новокаховської міської ради та інші.

На порядок денний було винесені питання:

1. Про участь запрошених осіб у засіданні Громадської ради при виконавчому
комітеті Новокаховської міської ради.
2. Заслухати інформацію щодо вивчення питання дотримання правил торгівлі на підприємствах сфери торгівлі та на ринках міста. (Доповідач: Біла О.С., член
комісії з питань соціально-економічного розвитку, екології, будівництва та
інфраструктури міста).
3. Заслухати інформацію щодо вивчення питання дотримання графіків руху громадського транспорту міста. (Доповідач: Микитюк В.М., член комісії з питань соціально-економічного розвитку, екології, будівництва та інфраструктури
міста).

Присутні обговорили інформацію щодо дотримання правил торгівлі торговельними підприємствами міста. Голова Громадської ради Лариса Житченко запропонувала затвердити інформацію Громадської ради щодо вивчення питання дотримання правил торгівлі на підприємствах сфери торгівлі та на ринках міста, а також включити додатково до рекомендацій Громадської ради пропозицію генерального директора КП «Новокаховський міський ринок» Сергія Євстратова щодо надання додаткових повноважень КП «Муніципальна охорона» – це проведення рейдів щодо дотримання правил торгівлі або здійснення незаконної торгівлі на ринках міста та посилити їх кадрами.

Заслухали В. Микитюка, члена комісії з питань соціально-економічного розвитку, екології, будівництва та інфраструктури міста Громадської ради щодо вивчення питання дотримання графіків руху громадського транспорту міста.

Тетяна Мандебура, начальник відділу галузей економіки розповіла, що в місті є 14 автобусів і 24 категорії пільговиків. З 2018 року не піднімаються ціни на перевезення. Зараз обґрунтована вартість перевезення містом майже 13 гривень, а містяни сплачують лише 5 гривень. Майже 8 гривень різниці компенсує перевізнику міський бюджет. До речі, в сусідній Каховці вже підняли тарифи на перевезення. Гостро стоїть питання оновлення автобусів, які коштують мільйони гривень. “У нас 90 зупинок в громаді. На них також потрібні кошти. Ми також проводимо свої рейди з перевірки автобусів стосовно дотримання графіків, тощо. Всі наші автобуси підключені до GPS-трекерів. Трекер забезпечує можливість постійно спостерігати за рухом автобусів на маршрутах. Маючи додаток «Дозор» на телефоні кожен громадянин може бачити рух автобусів на маршрутах згідно графіку. Зараз ми працюємо над питанням введення електронних квитків на автотранспорті” – зазначила Тетяна Мандебура.

Після активного обговорення данного питання члени Громадської ради затвердили інформацію щодо вивчення питання дотримання графіків руху громадського транспорту міста та надали відповідні рекомендації:

1. Встановити графіки руху автотранспорту за маршрутами на всіх зупинках та в салонах автотранспорту.
2. Привести всі зупинки в належний стан та встановити їх там, де вони відсутні відповідно вимогам.
3. Враховуючи думку пасажирів маршруту №14 «Зорге-Оскар» посилити маршрут №14 та після 16.00 години ввести додатковий рейс до 19.00 години, а в літній період до 20.00 години.
4. На маршруті «Ринок-Дніпряни» нарешті почати дотримуватися графіку роботи автотранспорту. Ввести додатковий рейс о17.30 год., щоб зняти перевантаження в часи пік, а також ввести додатковий рейс у святкові дні під час проведення міських заходів.
5. Перевізникам визначити два пільгових сидячих місця, встановивши надписи «Місця
для пільгових категорій» в салоні автобусів для запобігання конфліктів при перевезенні пільгових категорій населення.
6. Рекомендувати перевізникам провести роз’яснювальну роботу серед водіїв щодо санітарного стану автобусів та зовнішнього вигляду самих водіїв.
7. Розглянути питання щодо введення в перспективі на транспорті міста системи електронних квитків.
8. Впровадити подвійні ціни на квитки на додаткові рейси автобусів, які курсуватимуть ввечері та у святкові дні.

Матеріали сайту «Online Нова Каховка»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН