Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Новій Каховці влаштували інсталяцію, спрямовану на боротьбу з насильством

Щороку 2 грудня, відповідно до рішення Генеральної асамблеї ООН, світ відзначає Міжнародний день боротьби за скасування рабства. У ці дні триває і Всеукраїнська кампанія «16 днів проти насильства», до якої вирішили приєднатися активні жіночки Новокаховської громади. Місцевий осередок жіночої асоціації «Дія» навіть влаштував на пристані тематичну інсталяцію.

Плакати із закликами не мовчати, різного розміру і фасону багряні чобітки, скуйовджені дитячі іграшки – доволі промовистий соціальний перфоманс.

«Ми хочемо показати наскільки гостро стоїть проблема насильства в сім’ї. 90% постраждалих – жінки, які бояться про це говорити і не знають куди звертатися. Ми закликаємо усіх небайдужих не мовчати і по змозі допомогти їм», – говорить голова новокаховської «Дії» Інеса Подофа.

Підтримала ініціативу амбасадорка міжнародного проекту з профілактики гендерно зумовленого насилля Надія Ільясова.

«На жаль, система не завжди працює, – коментує вона. – Жінки часто-густо залишаються з проблемою один на один. Раніше у Новій Каховці діяла спеціальна мобільна бригада, але сьогодні кваліфіковану допомогу можна отримати лише у Херсоні».

Якщо ви стали свідками насильства, не залишайтесь байдужими – повідомте поліцію та інші відповідальні служби!

Джерело: Радіо Нова Каховка 

Фото: Ihor Burlachenko

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН