Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Скадовську готуються провести 2022 року заплив із аматорського плавання Джарилгач–Скадовськ

Вперше заплив із аматорського плавання Джарилгач–Скадовськ відбувся в серпні 2019-го з нагоди Дня Незалежності. Його ідейним натхненником був уродженець Скадовська, власник готелю “Затишний” Олександр Єфімов. Підтримала ініціативу міська рада, під патронатом якої і проходить захід донині.

У серпні 2020 року пройшов другий міський заплив, а у вересні – фінал ліги вперше заплив провели команди Legendary Swim , за організацією та United Athletes. Засновник Legendary Swim та United Athletes Дмитро Полупан  разом з командою є організатором багатьох запливів в Україні. Власне, Дмитро народився в Голій Пристані. Скадовськ та Джарилгач відразу приєднав як локацію для водного старту. Співпраця з місцевою владою допомогла успішно провести ряд запливів і цього року.

Нині Дмитро провів зустріч з секретарем міської ради Юрієм Палюхом з планування нового спортивного свята на відкритій воді у 2022 році. Є наміри провести велике свято спорту у червні з відкриттям сезону плавання у Джарилгацькій затоці. Окрім запливу професіоналів на дистанції різних рівнів складності, планується провести майстер-класи для дітей, спортивні флеш-моби  перед плаванням, естафети, розважальні програми та ін. Вивчається можливівсть залучення нових партнерів спортивного запливу.

В Україні організовується багато запливів,  вони подібні: або вздовж берега, або по колу і не було жодної локації, де було би сполучення острів-материк. Окрім того, багато українців мріють переплисти Босфор. Тож дистанція Джарилгач–Скадовськ може стати випробуванням власних сил, викликом для нових випробувань.

Скадовська міська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН