Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Тенісистка з Нової Каховки підвищила позиції у престижному світовому рейтингу

Новокаховчанка Ангеліна Калініна піднялася на 23 позиції в рейтингу WTA.

Уродженка Херсонщини, тенісистка Ангеліна Калініна піднялася зі 159 на 136 позицію 136 світового рейтингу за даними WTA.

На світових кортах Україну сьогодні представляє вихованка новокаховській тенісної школи Ангеліна Калініна. Щопавда зараз вона живе і тренується в Києві, але ази тенісної науки їй заклали тренери Нової Каховки.

Найбільшого успіху Ангеліна домоглася, виступаючи на юніорських першостях. Їй єдиною з українських тенісисток вдалося завоювати золоту медаль в парному розряді на ІІ Літньої Юнацькій Олімпіаді в Нанкіні в 2014 році.

Сьогодні Калініна представляє нашу країну в різних турнірах світового рівня серії WTA (керуюча організація серії елітних змагань жіночого професійного тенісу) і ITF (Міжнародна федерація тенісу).

На шляху до фіналу Калініна спочатку здобула перемогу над росіянкою Валерією Савіних (2-6; 6-3: 6-2), а потім перемогла двох “господинь” турніру американок Марію Матеас (6-3; 6-2) і Кеті Макнейл ( 2-6; 6-3; 6-4).

У півфіналі вона також розгромила 24-річну американку Джеймі Леб, віддавши суперниці лише один гейм – 6-0; 6-1.

У заключному матчі змагань новокаховчанка повинна була зустрітися з американкою Шелбі Роджерс. Однак Ангеліна прийняла рішення не виходити на поєдинок. Причиною стала травма правої ноги, отримана під час виступу на турнірі.

«У мене немає слів, щоб описати, що я зараз відчуваю. Мені дуже шкода. Ви підтримували мене весь тиждень. Це важко », – сказала наша землячка на церемонії нагородження.

Online НК

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН