Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ірина Верещук ознайомилася з роботою КПВВ «Каланчак» на Херсонщині

На Херсонщині з робочою поїздкою перебуває віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Разом з головою облдержадміністрації Геннадієм Лагутою віце-прем’єр-міністр ознайомилася з роботою режимної та сервісної зон тимчасового контрольного пункту в’їзду/виїзду для автомобільного сполучення «Каланчак».Сервісну зону було відкрито у грудні 2019 року, на виконання завдання Президента України Володимира Зеленського.

Також на КПВВ працює автостанція, зони відпочинку, медпункт та сучасний ЦНАП, з роботою якого Ірина Верещук ознайомилася особисто.

Віце-прем’єр-міністр наголосила на важливості створення комфортних умов перетину адміністративної межі з тимчасово окупованим Кримом та розвитку надання адмінпослуг жителям тимчасово окупованих територій.

Найпопулярніші послуги серед жителів тимчасово окупованої території АР Крим, а також прилеглих до КПВВ територій – оформлення та видача біометричних документів. Так, з початку 2021 року було надано 1060 консультацій та 1144 адміністративні послуги.

Територія контрольно-пропускного пункту облаштована за всіма європейськими стандартами, що забезпечує безперешкодний доступ до будівель і особам з інвалідністю та маленьким дітям.

Херсонська ОДА

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН