Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«За наказом Президента України відбувся третій обмін полоненими» – Ірина Верещук

Віцепрем’єр-міністр – Міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук написала це у своєму Телеграм-каналі.

«За наказом Президента України Володимира Зеленського сьогодні відбувся третій обмін полоненими. Додому повертаються 12 наших військових, одна з яких – жінка-офіцер. Також ми звільнили 14 цивільних, включаючи 9 жінок. Всього 26 наших людей», – повідомила вона.

Нагадаємо, обмін відбувається на виконання наказу Президента України, в межах діяльності Національного інформаційного бюро (НІБ).

НІБ створене на виконання Україною зобов’язань щодо дотримання норм міжнародного гуманітарного права, зокрема Женевської конвенції про поводження з військовополоненими від 12 серпня 1949 року.

Провідною метою НІБ в Україні є збір, централізація та узагальнення інформації про військовополонених та загиблих комбатантів з обох сторін та збір інформації про громадян України, що постраждали внаслідок збройної агресії: утримуваних цивільних осіб, зниклих безвісти, примусово переміщених (депортованих) тощо.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН