Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці Миколаївщини стали учасниками навчальної програми з проєктного менеджменту від U-LEAD

Фахівці п’яти громад Миколаївської області стали учасниками навчальної програми “Кроки для спеціалістів з управління проєктами 2021” і разом із 240 командами з усієї України опановуватимуть теорію і практику управління проєктами спільно з експертами U-LEAD.

Для того, щоб взяти участь у програмі громада мала створити команду з фахівців та перемогти у конкурсному відборі. Як повідомив керівник Регіонального офісу “U-LEAD з Європою” в Миколаївській області Олег Ільницький, в навчальних заходах братимуть участь 15 фахівців, які представляють команди Коблівської, Березанської, Мостівської, Кам’яномостівської та Новобузької територіальних громад Миколаївської області.

До команд проєктних менеджерів увійшли представники органів місцевого самоврядування, комунальних установ та громадських організацій. Надалі вони будуть займатися підготовкою та реалізацією проєктів місцевого розвитку в своїх громадах.

Навчальна програма передбачає цикл з семінарів та творчих майстерень, а також онлайн-візит до однієї з успішних громад, де ознайомляться з кращими практиками управління проєктами.

– Управління проєктами – діяльність, що об’єднує в собі глибинний аналіз та вміння правильно та структуровано мріяти. Наші учасники отримають відповіді на багато запитань. Від питання “Де і як знайти ідею?” до “Як звітувати за проєктом?” і “Як забезпечити його сталість?” Буде багато практичних порад, корисних практик та обміну досвіду. Це непроста робота, але важлива і цікава, – зазначив Олег Ільницький.

Учасники опанують алгоритм реалізації проєкту від ініціалізації до звітування, дізнаються про планування команди та ресурсів, а також особливості складання бюджету проєкту. Також учасники отримають практичні поради щодо проєктної діяльності від колег з органів місцевого самоврядування, донорських організацій та громадського сектору.

«Кроки для спеціалістів з управління проєктами» – це комплексна навчальна програма створена для спеціалістів з управління проєктами, проєктних менеджерів у територіальних громадах та орієнтована на покриття базової потреби в знаннях: що потрібно знати, щоб готувати та реалізовувати проєкти місцевого розвитку.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН