Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Очільник Миколаївщини виступив на засіданні Постійної ради ОБСЄ

Очільник Миколаївської обласної військової адміністрації взяв участь у засідані Постійної ради ОБСЄ. Про це повідомляє інформаційне видання “Український Південь” з посиланням на пресслужбу.

Засідання пройшло за участі 57 послів держав-учасниць Організації з безпеки і співробітництва в Європі.

Під час свого виступу очільник Миколаївщини розповів про трагічні наслідки війни, яку росія веде проти України, та про наслідки ракетного удару по будівлі ОДА.

«До 24 лютого Миколаївщина була квітучим краєм. Ми будували нові дороги, нові лікарні, школи та сади. Нині цього немає. Загинули сотні наших людей, загинули наші діти. росія вирішила, що має право забрати їх життя та знищити їх мрії», – сказав він.

Далі Віталій Кім більш детально зупинився на поточній ситуації в області, розповів про зруйновану інфраструктуру та економічний стан регіону. В кінці свого виступу начальник ОВА звернувся до всіх присутніх та запросив кожного побачити все на власні очі.

«Це війна не далеко, вона не у ваших смартфонах. Вона проходить у центрі Європи, біля вашого порога. Вона йде у найбільшій країні Європи, в якій мешкає 40 мільйонів людей. 40 мільйонів європейців! Якщо ви нам не допоможете, якщо ви залишитеся осторонь, ця війна прийде і до вашої оселі. Чи готовий ваш народ також героїчно відстоювати свою країну як українці? Ми тут на місцях. Це наша земля, і ми не відступимо. Але нам потрібна ваша підтримка», – додав начальник Миколаївської ОВА.

Як зазначили представники дипломатичного корпусу України, такі виступи на міжнародних майданчиках, навіть у форматі онлайн, мають непересічне значення. Вони додають емоції у формальний та часом занадто бюрократизований дипломатичний процес. Саме емоції дозволяють людям з далеких країн, де не лунають вибухи, зовсім по іншому сприймати цифри. Цифри, за кожною з яких – окремий всесвіт загубленого життя чи долі.

За результатами засідання, посли багатьох дружніх країн коментували виступ Віталія Кіма та висловлювали підтримку Україні.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН