Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Національному парку на Одещині підстрелили журавля: його врятував фермер

Про це розповів очільник НПП «Тузлівські лимани» Іван Русєв:

Міграційні скупчення сірого журавля на півдні України, восени, сягають десятки тисяч птахів. Зустрічаються вони кожноно року на міграції також і в НПП “Тузлівські лимани”. Цього року вони з’явилися ще в кінці вересня і реєструвались в НПП «Тузлівські лимани» ще пару днів тому, біля лиману Хаджидер. Цього птаха (на фото) підстрелили браконьєри в нацпарку біля села Дивізія. Там журавлі завжди з’являються на весні і восени. Зараз там трималось біля 150 птахів.

Коли фермер Олег Пономаренко побачив пораненого журавля, він довго його ловив і спімавши, взяв його до ферми. У птаха були переламані кістки крила мисливським дробом. Ветеринарний лікар Ігор Бідний прийняв рішення ампутувати частку крила, щоб запобігти гангрені. Зараз, після операції, птах знаходиться в адміністративної будівлі НПП «Тузлівські лимани» і ми будемо шукати йому притулок, де він може спілкуватися зі своїми сородичами. Володимир Бучко, друже, як у тебе, в Галицькому НПП, журавлі є?

Щоденний раціон харчування сірого журавля складається з різноманітних продуктів рослинного та тваринного походження. Зазвичай він поїдає плоди та насіння різних рослин. Крім того, обов’язковим елементом раціону сірого журавля є комахи, павуки дощові черв’яки, жаби, дрібні ящірки, равлики, краби, багатоніжки, мокриці, гризуни.Сірий журавель добуває їжу переважно на землі або на мілководді. Часто його можна зустріти на полях, де він збирає рослинні рештки, зерна різних культур та шкідливих комах.
Чисельність європейської популяції цього виду коливається на рівні 100 тис. пар.
На фото фермер Олег Пономаренко та журавлі
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН