Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

На Одещині продовжується навчальний рік дистанційно

Про це розповів директор департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації Олександр Лончак:

Завершуємо сьомий тиждень навчання в умовах воєнного стану. Сьогодні віртуально відвідаємо з вами в Окнянську громаду, в закладах освіти якої триває освітній процес з використанням дистанційних технологій. До речі, дистанційка стирає кордони і єднає серця! З 73 дітей, які тимчасово перемістилися за межі України, всі учні долучилися до навчання. Окрім того, в школи Окнянської громади радо прийняли 31 школяра з інших областей України.

Оскільки в сільській місцевості різний рівень забезпечення учнів гаджетами, педагогами рекомендовано для використання додаток Zoom, яким можуть скористатися усі учасники освітнього процесу як на комп’ютері, так і на планшеті й телефоні. Щодня учні отримують завдання згідно з розкладом уроків і календарним плануванням, а також рекомендації, пояснення, які мають допомогти у виконанні завдань.
Учні та вчителі даної громади зареєструвалися і працюють на платформі «Всеукраїнська школа онлайн». Також використовують приватні освітні платформи, які надають безкоштовний доступ до своїх послуг: дистанційна «Атмосферна школа» , ТМ «Розумники», академія сучасної освіти «А+» для дітей від 2 до 17 років, математична онлайн-платформа «GIOS», «Jamm School» та інші.
В процесі надання освітніх послуг виявлено здобувачів освіти, яким складно навчатися в умовах дистанційного процесу, вони потребують більшої уваги та підтримки. Наразі педагоги з даною категорією дітей та батьків тримають зв’язок у телефонному режимі.
Не залишились поза увагою і діти з особливими освітніми потребами, за згодою батьків з такими дітками заняття проводяться вдома.

Після уроків працівники закладів освіти активно долучаються до волонтерської діяльності, допомагають тимчасово переміщеним сім’ям, що опинились в скрутних обставинах. І я щиро вдячний за таку позицію, колеги! Разом до перемоги!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН