Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

В громадах Одещини залишилося понад 10 мільйонів освітньої субвенції

З посиланням на дані Державної казначейської служби України Мінфін інформує, що на рахунках місцевих бюджетів акумульовано 6,8 млрд грн невикористаних залишків коштів освітньої субвенції (+1,5 млрд грн до 01.01.2021).

Зокрема, в обласному бюджеті Одеської області – 106,8 млн.грн., в бюджетах громад Одещини – 637,2 млн.грн.

Олеся Голинська, радниця з питань муніципальних фінансів та управління Регіонального офісу Програми U-Lead з Європою в Одеській області проаналізувала дані та повідомила, що без урахування залишку по м. Одеса (137,7 млн.грн.) на рахунках інших громад обліковується 499,6 млн.грн. коштів.

«Безумовно, в цих сумах закладено асигнування на виплату заробітної плати з нарахуваннями педагогам до кінця 2021 р. Проте, в ряді громад залишки перевищують поточну потребу та є такими, що не використані в попередніх періодах. В середньому на одну громаду припадає 5,5 млн.грн. залишків. Відповідно до чинних бюджетних норм, в наступному бюджетному періоді вони можуть використовуватися, як на заробітну плату педагогів, так і на оновлення матеріально-технічної бази комунальних закладів освіти», – зазначила Олеся Голинська

Найбільше коштів залишилося на рахунках:

Нерубайської сільської громади  – 30,7 млн.грн.

Саф’янської сільської громади – 25,2 млн.грн.

Усатівської сільської громади – 21,0 млн.грн.

Залишки у понад 10 млн.грн. обліковуються в громадах:

Вигодянська сільська – 15,7 млн.грн.

Великодальницька сільська -14,2 млн.грн.

Фонтанська  сільська – 14,1 млн.грн.

Старокозацька сільська – 13,3 млн.грн.

Кілійська міська – 13,0 млн.грн.

Дачненська сільська – 12,1 млн.грн.

Шабівська сільська – 12,0 млен.грн.

Ізмаїльська. Міська – 11,9 млн.грн.

Біляївська міська – 11,0 млн.грн.

Великодолинська – 10,7 млн.грн.

Балтська міська – 10,5 млн.грн.

Окнянська селищна – 10,1 млн.грн.

Майже не залишиться на кінець 2021 року коштів субвенції в Миколаївській селищній громаді, Стрюківській сільській (тут залишки не більші як 200,0 тис.грн.), в Зеленогірській сільській (300,0 тис.грн.), в Піщанській, Чогодаврівській, Кулевчанській, Городненській та Кубейській громадах (500,0- 600,0 тис.грн.).

На малюнку зображені дві діаграми: на одній перелік громад, які мають станом на 01.11.2021 залишок більший за середній (без урахування м.Одеса) показник, на другій – перелік громад, де залишок дорівнює 5,5 млн.грн., або менший за це значення.

Програма для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою» спільно фінансується ЄС та його державами-членами Німеччиною, Польщею, Швецією, Данією, Естонією та Словенією для підтримки України на її шляху до зміцнення місцевого самоврядування. U-LEAD сприяє прозорому, підзвітному та багаторівневому управлінню в Україні, яке відповідає на потреби громадян, та розширює можливості громад.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН