Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Пологівській громаді для дітей, позбавлених батьківського піклування придбано квартири

Відбулися засідання Комісії з питань забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та осіб з їх числа

Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 15.11.2017 року №877 (у редакції постанови Кабінету Міністрів України від 01 червня 2020 року №515), бюджет Пологівської громади отримав у 2020 році 903672 грн із державного бюджету для придбання житла для дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

Також за кошти цієї субвенції діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування можуть, за бажанням, отримати грошову компенсацію за належне їм житло.

Відповідно до протоколу засідання Регіональної комісії з питань розподілу субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам у 2020 році на проєктні, будівельно-ремонтні роботи, придбання житла та приміщень для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, забезпечення житлом дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, для отримання субвенції з державного бюджету до місцевого бюджету Пологівської міської територіальної громади визначені 2 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.

8 жовтня та 25 жовтня особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування, що отримали грошову компенсацію за належне їм житло, уклали договори купівлі-продажу, відповідно до яких придбали у власність квартири.

На засіданнях комісії ухвалено рішення надати дозволи на перерахування коштів із спеціальних рахунків осіб з числа дітей, позбавлених батьківського піклування як оплати за договорами купівлі-продажу квартир.

Відтак, за рахунок субвенції з державного бюджету, особи з числа дітей, позбавлених батьківського піклування отримали можливість мати власне житло.

mradapology.gov.ua

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН