Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Запорізькі медзаклади отримали нові апарати ШВЛ

13 жовтня, медичні колективи КНП «Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги» та КНП «Обласний медичний центр серцево-судинних захворювань» отримали нові апарати штучної вентиляції легенів (ШВЛ). Урочисту церемонію передачі представниками ПАТ «Запоріжсталь» медзакладам апаратів ШВЛ, які придбав для медиків Фонд Ріната Ахметова, відвідав голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін.

  • Дорогі медики та всі присутні! Ми з вами живемо у важкі часи – весь світ бореться з новим вірусом. Саме зараз персональна відповідальність і обізнаність рятує життя. Сьогодні держава і суспільно-відповідальний бізнес пліч-о-пліч чинять опір коронавірусу. Я дякую благодійному фонду Ріната Ахметова за таку необхідну допомогу! Оснащення реанімації апаратами ШВЛ – це реально сотні врятованих життів жителів Запоріжжя та області! З боку облдержадміністрації ми докладаємо максимум зусиль щодо підготовки до 2 хвилі CОVID-19 – на базі центру протидії коронавірусу ми постійно шукаємо однодумців. Для мене абсолютно не важливі партійність чи політичні симпатії благодійників – для мене зараз головне, щоб всім хворим вистачило кисню і ліжок у лікарні. Як би не різнились наші погляди та політичні гасла, перед лицем небезпеки ми єдині!, – наголосив Віталій Боговін.

Апарати ШВЛ, подаровані Фондом Ріната Ахметова, допоможуть лікарям надавати якісну медичну допомогу пацієнтам з ускладненнями від COVID-19. Це реанімаційне обладнання високого класу. Вони прості у використанні і в значній мірі виключають вплив людського фактора. За допомогою інтелектуального режиму апарат сам аналізує стан пацієнта і вибирає найбільш оптимальний рівень подачі кисню.

Апарати ШВЛ можна буде використовувати одразу після встановлення, що дуже важливо в умовах пандемії, коли рятувати життя потрібно тут і зараз. Їх можна використовувати в будь-яких клінічних ситуаціях – як у відділеннях інтенсивної терапії, так і у відділеннях невідкладної допомоги.

Незважаючи на високу автоматизацію закуплених апаратів ШВЛ, перед введенням їх в експлуатацію представники Фонду Ріната Ахметова організували онлайн-навчання медичних працівників та надали відповідні сертифікати про проходження цих занять.

Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН