Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Криму продовжуються репресії та переслідування проти кримськотатарського народу

Про черговий вирок кримським татарам повідомляється на сайті “Прокуратура Автономної республіки Крим та міста Севастополь”, передає Український Південь.

Сьогодні судді Південного окружного військового суду в Ростові-на Дону винесли черговий незаконний вирок чотирьом кримським татарам, засудивши їх на строк від 12 до 17 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в «тероризмі» та «екстремізмі».
Сейтумеру Сейтумерову – 17 років, Осману Сейтумерову – 14 років, Амету Сулейманову – 12 років, Рустему Сеітмеметову – 13 років.
Сім років на півострові відбуваються систематичні репресії, спрямовані на дискредитацію представників корінного народу Криму. Незаконні вироки громадянам України у політично вмотивованих справах «Хізб ут-Тахрір» – інструмент  реалізації політики РФ, спрямованої на переслідування кримчан за релігійними ознаками. Держава-окупант та її окупаційна адміністрація використовує будь-які способи залякування населення півострова та придушення свободи слова, свободи вираження поглядів і свободи релігії, у тому числі використовуючи систему кримінального правосуддя у політичних цілях. До прикладу, троє із засуджених сьогодні – члени однієї родини.
Прокуратура АР Крим та м. Севастополя здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного переслідування кримських татар на території тимчасово окупованого півострова Крим (ч. 1 ст. 146, ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 162 КК України). Наразі повідомлено про підозру старшому слідчому незаконно створеного слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Республіці Крим і м. Севастополя. Збираються докази причетності інших працівників окупаційних правоохоронних органів до незаконних переслідувань громадян України в Криму.
Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН