Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Переслідування в окупованому Криму: в Ростові-на Дону винесли незаконний вирок кримським татарам

Судді Південного окружного військового суду в Ростові-на Дону винесли черговий незаконний вирок двом кримським татарам, засудивши їх на 11 років колонії суворого режиму за звинуваченнями в, нібито, «тероризмі» та «екстремізмі».

  • Зекирья Муратов – 11 років 6 місяців колонії суворого режиму.
  • Вадим Бектеміров – 11 років колонії суворого режиму, перші 3 роки – у в’язниці.

8 років в окупованому Криму відбуваються систематичні переслідування, спрямовані на дискредитацію кримських татар – корінного народу Криму.

Російська Федерація та її окупаційна адміністрація використовує будь-які способи залякування населення півострова та придушення свободи слова, свободи вираження поглядів і свободи релігії, у тому числі використовуючи систему кримінального правосуддя у політичних цілях.

Нагадаємо, що прокуратура автономії здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами незаконного переслідування кримських татар, у межах якого збираються докази причетності працівників окупаційних правоохоронних та судових органів до незаконних переслідувань громадян України в Криму.

Окрім цього, у будівлі Кримського гарнізонного військового суду в м. Сімферополі, де по відеозв’язку виступали адвокати засуджених, окупаційні правоохоронці без жодних законних підстав, затримали 3 громадських журналістів, які висвітлювали оголошення вироку.

За вказаним фактом, правоохоронці автономії розпочали кримінальне провадження за ч. 2 ст. 146 КК України (незаконне позбавлення волі осіб).

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН