Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Міський голова Ігор Колихаєв відвідав навчальні заклади напередодні Дня учителя

Повідомляється на сайті Херсонської міської ради.

Обіцяне треба обов’язково виконувати, особливо, якщо слово даєш дітям – вони «відстрочок» не приймають, впевнений двічі батько Херсонський міський голова Ігор Колихаєв. Напередодні Дня вчителя міський очільник завітав до двох херсонських шкіл. Але ці навчальні заклади було обрано невипадково.

Так, героїнею свого класу вже стала учениця 3-а класу школи №24 Віка Ніколаєва. Дівчинка випадково зустрілася з міським головою біля міськвиконкому й запросила його до свого класу. Пан Ігор пообіцяв, що завітає напередодні Дня працівників освіти й сьогодні, 1 жовтня, приїхав до згаданої школи.

«Я дуже зраділа, коли дізналася, що до нас їде Ігор Вікторович, бо це було моєю мрією. Ми всім класом дуже хотіли з ним поспілкуватися», – поділилася враженнями сама Віка.

Третьокласники влаштували міському голові справжній допит, їх цікавило все: де народився майбутній мер, як навчався в школі, яким спортом займався, чи важко бути міським головою…

Більше години Ігор Колихаєв відповідав на запитання малечі, а наприкінці зустрічі взяв з них слово, що навчатимуться вони дуже добре й отримають гарні професії.

«Хочу, щоб ви знали напевне: Херсон вас любить і потребує вашої допомоги. Де, що, як робити в нашому рідному місті визначатимете ви, бо вам тут жити, ми будуємо Херсон для вас», – сказав пан Колихаєв.

А в школі №21 на мера вже чекали «розумахи». Учні цього навчального закладу нещодавно брали участь у телешоу «Розумахи, до справи!» на телеканалі ВТВ Плюс, ідеєю якого є просування проєктів задля розвитку Херсона. Міський голова є членом журі цього шоу, й почувши бажання дітей створити на території школи власний парк зелених насаджень, визвався їм допомогти особисто.

Так, сьогодні майбутній шкільний парк поповнився 15 насадженнями, подарованими Ігорем Колихаєвим. Висаджували діти дерева разом з очільником міста.

«Ми всі разом доглядатимемо за деревами, розвиватимемо парк надалі. Дякуємо за такий подарунок», – запевнила директорка школи Марія Кедровська.

Довідка:

Херсонська спеціалізована школа І-ІІІ ступенів № 24 із поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови Херсонської міської ради (заснована в 1982 році). Директор – Марина Степанова. У 2002 році школі надано статус спеціалізованої із поглибленим вивченням математики, фізики та англійської мови. За підсумками загальнонаціонального проекту у 2012 році школа нагороджена Грамотою «Флагмани освіти і науки України». В школі працюють 70 педагогів, навчаються 1302 учнів. За 39 років існування школи золоті та срібні медалі отримали 117 випускників. За результатами зовнішнього незалежного оцінювання 2021 року школа посіла ІІ місце серед шкіл міста Херсона і за рейтингом України увійшла у 100 найкращих шкіл, посівши 81 сходинку.

В 14 класах Антонівської гімназії №21 Херсонської міської ради навчаються  335  учнів, функціонує 17 навчальних кабінетів, у тому числі два комп’ютерні класи, 14 навчальних кабінетів обладнані мультимедійними проєкторами та комп’ютерною технікою. Завдяки реалізації грантового проекту за підтримки корпорації НЕФКО та уряду Фінляндії, 13.09.2016 року відкрито новий корпус «Зелена школа». Загалом за останні 7 років успішно реалізовано 5 грантових проєктів. Гімназія є ініціатором висадження молодого соснового лісу, що обіймає територію 2га.

Джерело – Херсонська міська рада.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН