Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Ігор Колихаєв: «Херсон дочекався змін!»

З першого дня появи на політичній арені Херсонщини Ігор Колихаєв пропагує сімейності цінності й дбайливе ставлення до рідної землі. «Немає нікого важливішого, ніж сім’я і близькі люди, немає у нас більшої цінності, ніж земля, на якій ми виросли», – вважає він. Ставитися до міста й городян, як до власної родини – принцип, від якого не відступив Колихаєв і ставши міським головою.

– У чому для Вас важливість цінностей, які Ви пропагуєте?

У них – сила. Людина без коренів самотня і слабка. Звичайно, буває так, що з якихось причин люди втрачають близьких, але тут на допомогу має прийти суспільство, сусіди, друзі, громада… Тому я дуже хочу, щоб херсонці об’єдналися навколо своїх земляків. Хочу, щоб ми берегли одне одного, дбали й підтримували. Давайте чесно: наша буденність й так всім нам не дає розслабитися, створюючи все нові й нові труднощі, так навіщо ускладнювати життя ще й один одному?

Що стосується землі, тут все просто: земля – ​​це сила наших предків, наша кров і наша свобода. Втратимо її – втратимо себе. Поки ми обробляємо землю, вирощуємо на ній продукцію, годуємося з неї і годуємо інших, – у нас є майбутнє.

– Що Ви зробили за ці 10 місяців як глава нашої великої херсонської родини?

На виборах я надав городянам свою програму дій терміном на 5 років. Більшість херсонців її підтримали. У своїй діяльності рухаюся згідно з цим документом. Перше, що я обіцяв городянам – це зайнятися прибиранням міста. Вперше за довгий час повноцінно почало працювати механічне прибирання вулиць, поливальні машини. І якщо городяни не бачать цього (бо сплять ще в цей час), то це ж не означає, що ми цього не робимо. Бачу в соцмережі, що багато як і раніше залишаються незадоволеними якістю, виконанням і ще там чимось, але… друзі, процес налагоджується поетапно, майте терпіння.

Щоб було зрозуміло, в якому стані ми прийняли місто, розповім історію від мого заступника Володимира Пепеля. В одному з районів міста під багаторічним шаром багнюки, на вулиці, яку комунальники завзято очищували кілька днів, знайшли … велосипедну доріжку. І це не жарт. Упевнений, що попереду в нас ще більш цікаві знахідки (посміхається, – ред.).

За цей час, з моменту як почали дозволяти погодні умови, провели 30 000 квадратних метрів капітального ремонту доріг, поточного ремонту – 67 000 квадратних метрів, ямкового (а без нього поки ніяк) – 2 500 квадратних метрів. І це ще не кінець «ремонтного» року, у нас є мінімум місяць-півтора, будемо продовжувати роботи.

Так, цього недостатньо для всього міста, але діємо в межах грошей, які є в бюджеті. Поки допомагати нам у цьому питанні не поспішають ні держава, ні інвестори – надто вже в Херсона неприваблива «кредитна історія». Але ми над цим теж працюємо. Все вийде.

Я обіцяв внутрішній аудит. За цей час встигли перевірити 14 комунальних підприємств, дати оцінку та рекомендації. Продовжуємо цю роботу й далі. Все знаходиться у відкритому для городян доступі на офіційному сайті міськради (https://miskrada.kherson.ua/prozoryi-kherson/audyt).

Почали процес підготовки до капітального ремонту парків та скверів, реконструюємо фасади будівель в історичній частині міста, будуємо школи й садки, до того ж не тільки у самому обласному центрі, а й на території Херсонської міської територіальної громади. Зауважте, що до нас приєдналися 11 населених пунктів, і в кожного є свої потреби. Так, наприклад, робимо реконструкцію будівлі школи № 26 у селищі Комишани; продовжуємо роботи з капітального ремонту гімназії № 3 на вул. Євгена Патона, 15, будуємо окрему будівлю дитячого садка на території загальноосвітньої школи I-III ступенів №5 Херсонської міської ради по вул. Сухарній, 9/4 в Херсоні; завершуємо роботи з будівництва автономного джерела опалення НВК № 56, загальноосвітніх шкіл №26, № 31 і т.д.

Розробили проєктну документацію й отримали позитивні висновки експертів для початку робіт з будівництва загальноосвітньої школи № 23 у Таврійському мікрорайоні, реконструкції чаші Лебединого озера, капітального ремонту басейну й частини приміщень навчального закладу № 85, реконструкції спеціалізованої школи I-III ступенів № 30. Крім того, починаємо ремонтно-реставраційні роботи фасаду та покрівлі будівлі по вул. Петра Калнишевського, 2. Так само капітально ремонтуємо водопровідні мережі. Це – лише мала дещиця вже зробленого й того, що знаходиться в робочому процесі.

Моя передвиборча програма містила в собі створення муніципальної охорони. Ми пройшли довгий процес узгодження, в результаті – ця структура незабаром запрацює в Херсоні.

Цього року ми закупили 30 нових АТАМАНів. Тепер у комунальному автопарку в нас аж цілих 48 автобусів (з урахуванням придбань минулих років). Для нормального транспортного функціонування, місту потрібні як мінімум 400. Тому поки як і раніше невирішеним залишається одне з найважливіших питань Херсона – транспортне. Попрощатися з приватними перевізниками, що диктують нам умови, поки що не видається можливим. Але Херсон уже встав на шлях розвитку комунального транспорту, а це – дуже важливо!

Ми запустили вечірні рейси тролейбусів, тепер останній тролейбус заходить в парк після 23.00. З маршрутками поки так не виходить, і це великий мінус.

Ми обіцяли кожному району міста сучасні спортивні майданчики. До Дня міста відкриваємо першу таку в парку «Херсонська фортеця», де передбачені три локації: футбольне поле, волейбольно-баскетбольний майданчик, силовий блок. Величезна подяка депутатському корпусу за розуміння й сприяння – це результат узгоджених дій депутатів.

Багато глобальних проєктів, як, наприклад, будівництво сміттєпереробного заводу та інших виробництв, зараз знаходяться в розробці. Але знову-таки – процеси запущені і їх не зупинити.

– Ви – активний користувач Фейсбуку, коли знаходите час на спілкування з городянами?

На жаль, не такий і активний. Хотілося б частіше й писати, й відповідати людям. Але я дуже стараюся у добі виділяти хоча б годину на спілкування з городянами. Упевнений, це дуже важливо. Зазвичай підлеглі створюють для керівників так звану «теплу ванну», розповідаючи, що, мовляв, у нас все добре, люди задоволені, все йде за планом… так би мовити, заколисують пильність (посміхається, – ред.). Мені цього інформаційного вакууму не потрібно. Я хочу отримувати інформацію безпосередньо від місцевих жителів. Багато пишуть у месенджер. Я не кожного разу відповідаю, але завжди пересилаю прохання та скарги безпосередньо профільним заступникам. І що цікаво: люди самі потім дають зворотний зв’язок, мовляв, виконано, спасибі. Тільки так ми наведемо у місті порядок. Самому на все не вистачає часу й уваги.

– Майбутнє святкування Дня міста – Ваше перше глобальне свято для городян. Хвилюєтеся?

Ні. Ми намагалися – це я знаю точно. Можливо, щось піде не так, як було задумано, однозначно залишаться завжди невдоволені. Але головне, що ви повинні знати: ми нікому, ніяким спонсорам або меценатам, нічого не будемо винні після цього свята. Якщо ви розумієте, про що я говорю …

Заходи будуть проходити в кожному районі. Хто захоче погуляти – знайде собі й цікаву локацію, й веселу компанію. Я ж усіх запрошую на гала-концерт у парк Слави, який почнеться о 19.00. Давайте нашою дружною сім’єю відзначимо його разом – як і годиться!

Нам є, що святкувати, є, кого вітати й вшановувати. Попереду багато роботи, тому давайте відпочинемо як слід. Але одна умова: антисептики і маски – обов’язково!

Люблю тебе, моє місто, й буду сподіватися, що це – навзаєм!

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН