Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеську податківці проводять роботу з детінізації зайнятості

За 8 місяців цього року фахівці Генічеської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, у складі робочої групи з питань легалізації оплати плати та зайнятості населення Генічеської міської ради, взяли участь у 45 рейдах, у процесі яких відвідали 1074 суб’єкти господарювання.

Під час заходів спеціалісти виявили 44 роботодавців, які використовували працю найманих осіб без документального оформлення трудових відносин. За результатами інспектувань 152 найманих працівники отримали офіційне місце роботи.

До Головного управління Держпраці в Херсонській області направлено 7 листів для проведення позапланових перевірок порушників.

Також інспектори встановили 43 громадянина, які займалися торгівлею без державної реєстрації. Після проведення роз’яснювальної роботи 31 із них отримали офіційний статус підприємця та обрали спрощену систему оподаткування. Стосовно решти – посадовці склали 12 протоколів про адміністративні правопорушення  за ст. 164 КУпАП та направили до суду для прийняття рішень.

Також у с. Новоіванівка інспектори зафіксували факт здійснення обробки земельної ділянки без реєстрації суб’єктом господарювання та надання декларації про майновий стан і доходи за 2020 рік. Стосовно цього громадянина також склали протокол за ст. 164 КУпАП та направили до суду.

Нагадаємо, що санкціями ст. 164 КУпАП передбачено накладання штрафу в розмірі від 17 000 до 34 000 гривень. Робота триває.

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН