Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеській громаді пропонують запустити електробуси

Цей проєкт презентуватимуть на Першому інвестиційному форумі “Південна стратегія розвитку” 10-11 червня.

Запустити електробуси від залізничної станції Новоолексіївка до Генічеської Гірки, Щасливцевого та Стрілкового, а також до КПВВ “Чонгар” на адмінмежі з тимчасово окупованим Росією Кримом запропонували автори проєкту “Генічеські електробуси”. Його презентуватимуть на Першому інвестиційному форумі “Південна стратегія розвитку”, який відбудеться 10-11 червня в Генічеському районі Херсонської області. Передбачається, що участь у цьому форумі візьме президент України Володимир Зеленський.

За словами авторів проєкту “Генічеські електробуси”, відсутність налагодженого маршруту громадського транспорту до курортів Генічеської громади є значною інфраструктурною проблемою регіону. Крім того, через недостатню кількість пасажирського транспортного сполучення з КПВВ “Чонгар” велика кількість людей змушена користуватися послугами нелегальних перевізників.

У разі успішної реалізації проєкту передбачене придбання необхідної кількості сучасних електробусів середньої та великої місткості та створення для них мережі універсальних зарядних станцій, призначених також для підзарядки легкових електромобілів.

“Нові маршрути забезпечать перевезення туристів та місцевих жителів від залізничного вокзалу станції Новоолексіївка через місто Генічеськ до курортів на Арабатській стрілці, а саме — зон відпочинку на березі Азовського моря та затоки Сиваш”, — повідомляють автори проєкту “Генічеські електробуси”.

Також на форумі представлять проєкти “Енергонезалежність Приазов’я”, “Архітектурна перлина Асканія-Нова” та інші. Перший передбачає будівництво газопроводу Генічеськ — Новоолексіївка — Асканія-Нова з приєднанням до магістрального газопроводу єдиної газотранспортної системи України в районі Чаплинки Каховського району. А автори другого пропонують побудувати цілий туристичний квартал в Асканії-Нова з готельними комплексами міжнародного рівня, маленькими магазинчиками, пивоварнею, ресторанами, кафе, кіноконцертною залою, сучасною спортивною зоною, центром інноваційних досліджень, паркінгом та іншими інфраструктурними об’єктами.

Нагадаємо, що колишній голова Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов на початку 2018 року пропонував ідею будівництва тролейбусної лінії, яка б зв’язала Генічеськ і Керч. За його словами, поки Кримський півострів перебуває під окупацією, перша черга цієї лінії могла б зв’язати Генічеськ і Стрілкове. Воробйов навіть запевняв, що давав вказівку підрозділам РДА підготувати звернення до уряду та Міністерства інфраструктури з проханням підтримати цей проєкт і посприяти з виділенням коштів на його реалізацію.

Новий день

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН