Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Генічеської ОТГ може з’явитися свій ботанічний символ

Павловнія — дерево, яке селекціонери вивели порівняно недавно, але славу чи не найкращої рослини для озеленення населених пунктів вже здобуло. Найголовніша його перевага — надзвичайно швидкий ріст.

«Ось цьому саджанцю — півтора місяці, — бере з підвіконня у своєму кабінеті горщик з височенькою рослиною генічеський міський голова Олександр Тулупов. — Коли мені привезли цю павлонію, ледве 5 сантиметрів була висотою».

Павловнією генічан зацікавили представники Асоціації землевласників і підприємців. Вони не лише розповіли про це унікальне дерево, а й подарували перші 3 саджанці міському голові.

Днями комунальники привезли з Запоріжжя ще сотню маленьких саджанців. Частину з них висадили у міському сквері Слави до днів матері і сім’ї. Висаджували самі матері. З усієї громади з’їхалися для доброї справи матері-героїні, голови прийомних сімей і мами загиблих на сході країни воїнів.

«За 3 роки дерево виростає до 10 метрів, — розповідає Олександр Тулупов. — А квітне 3 місяці на рік. Квіти — великі, фіолетово-бузкові, пахнуть і приваблюють бджіл».

За словами Олександра Васильовича, по парі саджанців отримають у всіх старостинських округах громади. «Знаємо, що каштан, наприклад, є символом Києва, — говорить. — Цілком можливо, що павловнія, хоч нею зараз зацікавились у багатьох містах, стане символом нашої громади».

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН