Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

“Інженерія програмного забезпечення” стала найпопулярнішою спеціальністю серед вступників одного з факультетів ХДУ

Про це повідомляє “Український південь” з посиланням на допис ректора вишу Олександра Співаковського:

-Приємно бачити таку кількість студентів першого курсу на моєму рідному факультеті комп’ютер них наук, фізики та математики Херсонського державного університету. Цьогоріч набір на факультеті становить – 88 осіб! Символічна цифра) Найпопулярнішою спеціальністю є Інженерія програмного забезпечення – 27 осіб. Цей факультет цього року показав позитивну динаміку щодо збільшення кількості вступників. Тренди змінюються – молодь хоче вивчати точні науки! І це не може не тішити.

Дякую за цей результат колективу університету – ректорату, відділам та службам, факультету на чолі з деканом Тетяною Гончаренко, висококваліфікованим науково-педагогічним працівникам, співробітникам!

Під час зустрічі з першокурсниками та їх батьками подякував вступникам, що обрали саме наш університет для продовження побудови своєї життєвої траєкторії. Сподіваємося, що вже через чотири роки у такому ж складі вручатимемо дипломи бакалаврів. І кожен з присутніх сьогодні студентів зможе з упевненістю сказати: «Я зробив абсолютно правильний вибір, вступивши до ХДУ»!

Спілкуючись з молоддю, пригадав початок свого професійного життя, свої молоді роки. З 1972 року моє життя пов’язане з університетом та факультетом. Розпочалося все зі Школи юних математиків, коли Олег Гречка вилив під мої ноги рідкий азот та пояснив нюанси процесу. Я зрозумів, що це моя доля – навчатися математиці, фізиці, точним наукам та пов’язати з тоді ще педагогічним інститутом своє життя. І за всі ці 49 років я ніколи не пожалкував про свій вибір, пройшов шлях від вчителя математики до ректора.

Сьогодні виступаючи перед молодими та амбітними, креативними та цілеспрямованими, трошки їм позаздрив: у них все ще попереду. Тож побажав першокурсникам впевнено рухатися вперед до своїх цілей, будувати власну траєкторію успіху! Херсонський державний університет співпрацює з міцними вітчизняними та міжнародними компаніями, навчальними закладами, які цінують якість підготовки наших випускників. Майже всі студенти факультету мають роботу задовго до завершення навчання. Якщо є бажання, то буде й успіх!

Приєднуйтесь до нас у соцмережах:
Facebook, YouTube, Instagram, Telegram, Twitter

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН