Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Призовна кампанія у Херсоні розпочнеться у жовтні

Відповідну нараду щодо забезпечення осіннього призову на строкову військову службу та службу за контрактом до Збройних сил України, ведення військового обліку призовників і військовозобов’язаних провів заступник міського голови Володимир Пепель.

У Херсоні призовна кампанія триватиме з 1 жовтня по 31 грудня 2021 року. Міський голова Ігор Колихаєв уже видав відповідне розпорядження. На призов викликаються 4447 юнаків.

– План весняного призову на 2021 рік був виконаний на 100%. Основними недоліками при проведенні призову навесні були: ухилення від призову, неявка до призовної комісії, велика кількість непридатних до служби осіб, бездіяльність деяких керівників організацій та установ щодо інформування та направлення призовників на дільниці.Сподіваюсь, що осінній призов ми проведемо без складнощів. – зазначив Володимир Пепель.

Сесією Херсонської міськради затверджено програму сприяння уже колишньому військкомату, якому виділено 427 тисяч гривень, у тому числі для проведення призову.

У старостинських округах і в районних у Херсоні радах створені мобільні групи з представників місцевої влади, поліції, територіального центру комплектування та соціальної підтримки для розшуку призовників і вручення їм повісток.

– На військову службу призивають з 18 до 27 років. І призивають до військових частин, які перебувають у постійних місцях дислокаціях. Якщо призовник захоче, то він може потім перейти служити на контракт, і тоді він зможе брати участь в Операції об’єднаних сил на Сході України. – зазначив начальник Херсонського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Пантюхін.

Також під час наради обговорили питання комунікації та координації дій відповідних структур щодо проведення осінньої призовної кампанії.

Медичний огляд призовники розпочнуть проходити вже з 30 серпня.

Херсонська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН