Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Колектив «АрселорМіттал Кривий Ріг» висловлює співчуття з приводу смерті дитини в літньому таборі

Вчора, 29 серпня, близько 21:00, у дитячому таборі «Буревісник» під час вечірнього виступу 15-річна дівчинка знепритомніла на сцені. Медичні працівники табору одразу надали дівчинці першу медичну допомогу, провели реанімаційні заходи та викликали карету «швидкої» медичної допомоги з м. Генічеська. Щоби не втрачати час на очікування «швидкої» із міста, медики вирішили транспортувати дитину до лікарні каретою «швидкої» підприємства, яка в літній період завжди чергує у таборі відпочинку. На жаль, реанімаційні заходи лікарів табору та лікарні не допомогли.

За попередніми висновками медекспертів, дитина померла через гостру серцеву недостатність, викликану кардіоміопатією.

Згідно з медичною довідкою, проблем зі здоров’ям дитина не мала: у довідці не було вказано жодних діагнозів та рекомендацій лікаря щодо обмеження фізичної активності. Така довідка про стан здоров’я дитини (форма 079) є обов’язковою умовою для відпочинку у таборі.

У той вечір дівчинка виступала на сцені разом із іншими дітьми. Загалом, як кажуть педагоги, вона була активною та ініціативною, лідеркою, капітаном загону. Завжди брала участь в усіх таборових заходах та часто сама вигадувала цікаві розваги для дітей.

Андрій Соколовський, куратор табору, начальник управління з соціального забезпечення «АрселорМіттал Кривий Ріг»:
— У кожному з наших таборів є медична служба. На всіх масових заходах, які проводяться в таборах обов’язково чергують медичні працівники та машина швидкої допомоги. Так було і під час цього трагічного випадку. Медики табору миттєво почали надавати дівчині першу медичну допомогу та викликали «швидку». На жаль, дії медиків не дали результату. В реанімаційному відділенні Генічеської лікарні констатували біологічну смерть дівчинки.

За фактом смерті дитини в таборі проводиться спеціальне розслідування.

Адміністрація «АрселорМіттал Кривий Ріг» надасть усю необхідну допомогу родині дівчинки. Висловлюємо щирі співчуття родині наших колег, працівників сортопрокатного цеху №1. Поділяємо нестерпний біль від втрати найріднішої людини.

Джерело –  сайт «АрселлорМіттал»

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН