Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Фахівці завершили планову перевірку Херсонобленерго

Головним управлінням Держпраці завершено планову перевірку дотримання вимог законодавчих, нормативно-правових актів з охорони праці та промислової безпеки у АТ «Херсонобленерго», м. Херсон, вул.Пестеля, 5.

В ході перевірки посадовими особами Головного управління було перевірено додержання норм та правил з охорони праці та промислової безпеки на виробничих об’єктах, наявність дозволів та декларацій відповідності матеріально-технічної бази вимогам законодавства з питань охорони праці.

За результатами перевірки встановлено, що робота на підприємстві організована  відповідно до вимог законодавства. Підприємством отримані відповідні дозволи на проведення робіт підвищеної небезпеки, система управління охороною впроваджена та функціонує згідно  статті 13 Закону України «Про охорону праці». Розроблене  Положення про функціональні обов’язки з охорони праці посадових осіб, що беруть участь в управлінні охороною праці, та інструкції з охорони праці за професіями та по видах робіт, проводяться навчання та інструктажі з охорони праці.

На підприємстві додатково розроблене Положення про проведення контролю за дотриманням вимог охорони праці, згідно якого на керівників структурних підрозділів та їх заступників покладені вимоги обов’язкової перевірки стану безпеки на робочих місцях за затвердженими графіками. Результати перевірок оформлюються відповідними протоколами, до порушників нормативних актів з охорони праці – застосовується дисциплінарна відповідальність.

Разом з тим, під час перевірки головними державними інспекторами було виявлено 135 порушень нормативно-правових актів з охорони праці, притягнуто до адміністративної відповідальності 7 посадових осіб підприємства, видані обов’язкові до виконання приписи щодо усунення виявлених порушень.

ГУ Держпраці у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН