Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Несанкціоноване сміттєзвалище горіло на Херсонщині

28 серпня о 00:56 вогнеборці м. Херсона виїхали на гасіння пожежі несанкціонованого сміттєзвалища за межами с. Чорнобаївка. Працювали всю ніч і півдня. 

Пожежа локалізована о 10:50, ліквідована о 14:45 на площі 0,8 га. Її причина встановлюється. Проте можна твердо зазначити, що подібна ситуація стала можливою через бездіяльність керівництва Чорнобаївської територіальної громади, яке допустило, щоб на їх території виник такий пожежонебезпечний і складний для гасіння об’єкт. 

Для того, щоб таке сміттєзвалище існувало офіційно необхідно виконати ряд заходів: забезпечити його охорону; дотримання технологічного регламенту утримання, в тому числі і періодичне засипання сміттєзвалища шаром ґрунту. Щодо причин пожежі, то розглядаються наразі дві версії: самозаймання і свідомий підпал людьми, здебільшого безхатьками, аби полегшити собі видобуток металолому. 

На ліквідації пожежі працювало: 5 пожежних автомобілів, 1 допоміжна техніка, 31 чол. о/с від обласної ДСНС. Додатково залучено 1 трактор та 2 чол. від Чорнобаївської ОТГ, 1 од. тех., 2 чол. від військової частини, 4 од. тех., 4 чол. від КП «Автострада».

ГУ ДСНС України у Херсонській області

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН