Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Генічеська громада отримала два нових шкільних автобуси

У четвер, 26 серпня, Генічеський міський голова Олександр Тулупов з побував з робочим візитом у Херсоні.

Спершу керівник громади разом з заступником з питань ЖКГ Вадимом Васильчуком ознайомились з виставкою комунальної техніки ISUZU, яку збирають на Кременчуцькому заводі «Альфатекс». Олександр Васильович і Вадим Володимирович особливо зацікавились сміттєвозом, який, серед іншого, потрібен громаді. Виставка проходила на Площі Свободи.

За кілька годин, о 18.00, на цій самій площі проходило вручення шкільних автобусів тієї ж марки ISUZU, зібраних у Черкасах. Ключі від них головам громад особисто вручав голова Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир. Жовті красені поїхали до Каховської, Скадовської, Верхньорогачицької, Станіславської, Нижньосірогозької, Рубанівської, Голопристанської, Милівської, Тягинської і нашої Генічеської громади. Причому Генічеська МТГ стала єдиною з десяти громад, яка отримала одразу два автобуси.

Обидва ISUZU працюватимуть на Чонгарі. Ті ж два, які зараз там є, пояснила начальник відділу освіти Генічеської міської ради Ганна Бондарєва, яка також взяла участь у святковій події, будуть переорієнтовані на інші населені пункти громади. Останній раз шкільні автобуси, за словами Ганни Дмитрівни, у нашій громаді (тоді районі) отримувала 9 років тому. Тож потреба у них велика.

Автобуси, як зазначив Генічеський міський голова Олександр Тулупов, придбані на умовах співфінансування. З бюджету громади на них витрачено 1,2 мільйони – 30 % від вартості.

Слова вітань головам громад і керівникам освітніх закладів, котрі були присутні на заході, адресували голова ХОДА Сергій Козир, заступник голови обласної ради Геннадій Лагута, народний депутат України Павло Павліш.

Отримавши від голови облдержадміністрації ключі, Олександр Тулупов передав їх водіям Сергію Бабку і Олександру Шутакову.

Настоятель храму Віри, Надії, Любові та матері їх Софії, священик Ігор Семеніхин зазначив, що не все на дорозі залежить від водіїв, і провів обряд освячення автобусів.

Як зазначила керівник Чонгарського опорного закладу загальної середньої освіти Генічеської міської ради Людмила Курдюк, наразі підвозу потребують 91 здобувач освіти з Атамані, Попівки, Сиваша, Нового Труда і Миколаївки. Всього ж у закладі навчається 240 дітлахів.

Після того, як міський голова особисто опробував, чи буде комфортно водіям, автобуси рушили до Чонгара.

Генічеська міськрада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН