Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Обласна влада Херсонщини працює над відновленням зрошувальної мережі

Розвиток системи меліорації є життєво необхідним для Херсонщини в нових кліматичних умовах.

Нині зрошенням в Херсонській області охоплено всього 320 тисяч гектарів. Цього явно недостатньо. Тому обласна влада працює над тим, аби відновити зрошувальні мережі до проєктної потужності 427,1 тис. га та її розширення до 600 тис. га до 2030 року, – говорить Олександр Самойленко, голова Херсонської обласної ради.

Разом з Сергій Козир сьогодні представили стратегію відновлення та розбудови меліорації на Херсонщині у ході виїзного засідання «круглого столу» Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради, що відбувся в Чулаківці в рамках «Картопляного блокчейну».

❕Так, наші плани досить амбітні й потребують немалих фінансових вкладень (за попередніми підрахунками близько 24 млрд грн), але цілком реальні.

В результаті – зменшиться ризик втрат при вирощувані сільськогосподарських культур та підвищиться виробництво валового продукту. А завдяки потужному продовольчому експорту Україна закріпить за собою статус гаранта продовольчої безпеки в багатьох країнах світу!

Сподіваємось на підтримку народних депутатів та Міністра аграрної політики Романа Лещенка, які зараз працюють над реформуванням зрошувальних систем в Україні, – додає Олександр Самойленко.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН