Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Аграріям Херсонщини нагадують про заборону використання певних отрутохімікатів

Головне управління Держпродспоживслужби в Херсонській області інформує, що 12.08.2021 набуло чинності Розпорядження голови херсонської обласної державної адміністрації від 15.07.2021 року № 592 яким забороняється застосування родентицидів з діючою речовиною бродіфакум (за винятком застосування в закритих приміщеннях) в межах 40-кілометрової зони Біосферного заповідника «Асканія-Нова» ім. Ф.Е. Фальц-Фейна НААН України.

Окрім цього, нагадуємо Відповідно до Закону України «Про пестициди та агрохімікати» від 02.03.1995 № 86/95-ВР (далі – Закон) забороняється застосування пестицидів і агрохімікатів до їх державної реєстрації, яка здійснюється центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища (Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України), крім випадків, встановлених зазначеним  Законом.

 

Перелік пестицидів і агрохімікатів, дозволених для використання, регламенти їх застосування та щорічні доповнення до нього ведуться центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері охорони навколишнього природного середовища в порядку, передбаченому Кабінетом Міністрів України.

 

Під час проведення захисних заходів потрібно суворо дотримуватися правил техніки безпеки та керуватися Державними санітарними правилами ДСП 8.8.1.2.001-98 «Транспортування, зберігання та застосування пестицидів у народному господарстві» та регламентів зберігання, транспортування, торгівлі та застосування пестицидів і агрохімікатів.

 

Особи, діяльність яких пов’язана з транспортуванням, зберіганням, застосуванням пестицидів і агрохімікатів та торгівлею ними, повинні мати допуск (посвідчення) на право роботи із зазначеними пестицидами та агрохімікатами.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН