Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

«Всеукраїнський день картоплі» проводять на Херсонщині

«Всеукраїнський день картоплі» розпочався 26 серпня і триватиме 27 серпня.

Всеукраїнський день картоплі «Картопляний блокчейн-2021» відбувається на базі ФГ «Аделаїда» (с. Чулаківка, Херсонської області). Це єдиний в Україні спеціалізований захід для виробників картоплі, організований у тісній співпраці між Українською асоціацією виробників картоплі та ТОВ “ДЛГ Україна”.

Попри перешкоди, створені пандемією COVID-19, успішний дебют заходу відбувся в 2020 році і зібрав понад 600 учасників.

Всеукраїнський День картоплі «Картопляний блокчейн-2021» набуває своєї ваги завдяки сприянню Посольства Королівства Нідерландів в Україні та Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні. Спонсорську підтримку надають компанії Summit-Agro, завод «Фрегат», Pepsico (ТМ Lay`s), Mondelez Ukraina (ТМ «Чіпси Люкс»). Партнер із проведення переговорної панелі – ТОВ «Агрістатіс».

Цьогоріч «Картопляний блокчейн» перетворився з традиційного для України Дня поля в 2-денну виставку. Під час неї можна буде ознайомитися з 76 сортами картоплі від 8-ми селекційних компаній, висадженими в полі, різними типами поливу, системами удобрення та захисту від низки агрохімічних компаній, поспостерігати за авіаоприскуванням та внесенням агрохімікатів дронами, ознайомитися з роботою спеціалізованої картопляної техніки в полі. Справжньою родзинкою заходу стануть демонстрації вітчизняного промислового посадкового комплексу та лінії з доробки картоплі, що будуть представлені широкій аудиторії вперше. Свої пропозиції промисловим виробникам картоплі презентують понад 60 В2В-компаній, які утворять справжнє палаткове містечко.

Всеукраїнський День картоплі «Картопляний блокчейн-2021» підготував для своїх учасників насичену ділову програму:

– прес-конференція за участю Міністра аграрної політики та продовольства Романа Лещенка та Першого заступника Міністра Тараса Висоцького.
– переговори УАВК з делегацією Асоціації Польської Федерації Картоплі, Польською Агенцією Інвестицій і Торгівлі, за підсумками яких буде підписано Меморандуми про співпрацю та створення «Ініціативи Тримор`я Виробників картоплі»;
– переговорна панель між представниками торгівельних мереж, переробних підприємств, трейдерів і заводів із доробки картоплі та безпосередньо виробниками картоплі. На ній відбудеться контрактування вирощеного врожаю та укладання попередніх угод на 2022 МР;
– конференція «Реформування зрошення – запорука продовольчої безпеки України 2021» із виїзним круглим столом народних депутатів України, фахівців у зрошенні від провідних наукових установ України та представників В2В-компаній.

Основна польова частина заходу відбудеться за минулорічним сценарієм – із поділом на екскурсійні групи, що відвідають 7 виставкових локацій, на яких зможуть похвалитися своїми знаннями в промисловому картоплярстві та отримати за це картопляні гроші – фріти. Згодом їх можна буде монетизувати на аукціоні, придбавши корисні подарунки та продукцію для ведення картоплярського бізнесу.

Довідково:
«Українська асоціація виробників картоплі» заснована 2010 року та об’єднує понад 50 підприємств, що займаються промисловим вирощуванням картоплі або іншим чином пов’язані з картопляним ринком. Метою Асоціації є підвищення економічної ефективності та конкурентоспроможності її учасників у галузі промислового виробництва картоплі шляхом лобіювання інтересів галузі на загальнодержавному рівні, обміну досвідом, знаннями, інформацією та координацією господарської діяльності.
Офіційний сайт: http://potatoclub.com.ua/

«ДЛГ Україна» є дочірнім підприємством DLG Німецького сільськогосподарського товариства (Deutsche Landwirtschafts-Gessellschaft), яке є однією з провідних міжнародних асоціацій агропродовольчого сектору. DLGє організатором головних міжнародних виставок аграрної техніки та тваринництва, AGRITECHNICA та EuroTier, а також проводить подію для картоплярів, PotatoEurope, у Німеччині та Нідерландах, та регіональні дні картоплі в різних країнах світу.
Офіційний сайт: www.dlg-ukraine.org, www.dlg.org

ФГ «Аделаїда» засновано у 1992 році й наразі обробляє 2700 га землі на території двох сільських рад у Голопристанському районі Херсонської області та 2800 га землі на території п’яти сільських рад у Новоград-Волинському районі Житомирської області. Господарство спеціалізується на вирощуванні, озимої пшениці, жита, озимого ріпаку, соняшнику, гірчиці, сої та кукурудзи. ФГ «Аделаїда» займається вирощуванням столових і чіпсових сортів картоплі, співпрацює з відомими міжнародними переробними підприємствами. Має статус насінницького господарства.
Офіційний сайт: www.adelaidaua.com

ТОВ «Агрістатіс» – команда професіоналів із досліджень ринку засобів захисту рослин, насіння, споживчих трендів і маркетингового аналізу. Учасник ESOMAR – європейського професійного суспільства дослідників. Володіє техніками проведення опитувань респондентів категорії В2В.
Офіційний сайт: agristatis.com

Фото: Олександр Самойленко

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН