Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Великій Лепетисі посадовці обговорили запровадження одноразового декларування активів

Днями начальниця Великолепетиської ДПІ Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Світлана Маленда провела робочу зустріч з Великолепетиським селищним головою Максимом Колокотом.

Під час наради присутні спілкувалися щодо динаміки надходжень майнових податків, резервів наповнення місцевого бюджету, легалізації трудової зайнятості, підстав для нарахування плати за землю тощо.

Окремо розглянули норми Закону України від 15.06.2021 № 1539-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання детінізації доходів та підвищення податкової культури громадян шляхом запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування фізичними особами належних їм активів та сплати одноразового збору до бюджету».

Йшлося й про основні напрями взаємодії щодо інформування громадян про нагоду легалізувати на компромісних умовах свої активи та використовувати їх без застережень надалі. Така можливість передбачена положеннями законодавства щодо запровадження одноразового (спеціального) добровільного декларування активів громадян.

На завершення наради посадовці домовились про продовження співпраці, запланували проведення виїзних зустрічей з мешканцями старостинських округів, з метою оперативного розв’язання нагальних питань громади, збільшення надходжень до місцевої скарбниці та популяризації можливостей одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Великолепетиська громада

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН