Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Всеукраїнські змагання з гирьового спорту пройшли на Херсонщині

Про це повідомляє на офіційній сторінці у ФБ Ігор Йосипенко, депутат Херсонської обласної ради від політичної партії  “Європейська Солідарність”

На Херсонщині до 30-річчя Незалежності України відбулися у Милівській громаді всеукраїнські змагання з гирьового спорту.

Свого часу село Дудчани було центром нашої держави з розвитку цього виду спорту.

Ввійшовши до складу Милівської територіальної громади Бериславського району, традиції підтримки і розвитку цього виду спорту у громаді продовжились.

Світлина від Офіційна сторінка депутата херсонської обласної ради Ігоря Йосипенко.
У будинку культури села Милове у суботу, 21 серпня, подивитись на відкриту першість з гирьового спорту прийшло чимало місцевих жителів.

На змаганнях були представлені 9 вікових груп — від 10-річних школярів до людей віком 70+, які захоплюються цим видом спорту.

Організатор — спортивний клуб «Геркулес» під керівництвом заслуженого майстра спорту міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту із села Дудчани, власника іменної золотої гирі Володимира Федоровича Рагушенка.

Він не тільки гирьовик екстракласу, а й талановитий тренер, який підготував двох рекордсменів Книги рекордів України, більше 60 кандидатів у майстри спорту, 19 майстрів спорту та п’ять чемпіонів світу.

Приємно, що саме до Дня Незалежності у 1994 році він отримав першим в Україні почесне звання – заслужений тренер України з гирьового виду спорту.

Світлина від Офіційна сторінка депутата херсонської обласної ради Ігоря Йосипенко.
За звання найсильніших змагалися понад 50 учасників з 8 областей України — Донецької, Житомирської, Херсонської, Дніпропетровської, Хмельницької, Луганської, Запорізької та Миколаївської.

Милівську громаду представили найкращі вихованці спортивного клубу «Геркулес» села Дудчани, кожен з яких виборов перемогу у своїй групі: перше місце виборов 15-річний Бобуєк Богдан. Він виконав вперше норматив майстра спорту України у вазі до 57 кг, піднявши 24кг гирю в ривку – 217 разів, його брат-третьокласник Бобуєк Ростислав теж показав гарні результати

Друге місце у своїй групі виборов 15-річний Конюшенко Богдан, піднявши 12 кг гирю в ривку – 317 разів.

Третє місце у 25-річного Ткача Олександра, який підняв 24 кг гирю в ривку – 174 рази. Так, Дудчани успішно та наполегливо продовжують славу своїх батьків та дідів, які своє життя присвятили цьому виду спорту.

Світлина від Офіційна сторінка депутата херсонської обласної ради Ігоря Йосипенко.
З задоволенням відзначив кращих учасників змагань та виділив кошти на розвиток спортивного клубу «Геркулес» в Дудчанах, який існує з 1982 року.

Ми повинні підтримувати спортивний потенціал наших земляків, аби довести, що наша держава не лише сильна та незламна, а ще й спортивна!

Світлина від Офіційна сторінка депутата херсонської обласної ради Ігоря Йосипенко.

Автор – Марина Азізова.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН