Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Таврійській громаді розпочали святковий марафон до Дня незалежності

«Вже три десятиліття ми живемо у новому вимірі часу – незалежній Україні”, – такими словами розпочав своє вітальне слово голова Таврійської міської територіальної громади Микола РІЗАК на урочистостях до ювілейного Дня Незалежності України, які розпочались 20 серпня на центральній площі міста.  «За історичними мірками – це зовсім небагато, але за цей період країна пройшла непростий шлях становлення. І ми віримо у позитивні зміни у нашій державі і наших громадах», – зазначив Микола Іванович.

Міський голова зустрічав святкову ходу представників Таврійська, Чорнянського, Кам’янського та Новокам’янського старостинських округів. За давнім національним звичаєм очільнику громади вручили запашні караваї та рушники із символікою кожного населеного пункту великої Таврійської родини.

У цей день вшанували і місто Таврійськ як центр територіальної громади, який цього року відзначав 38 річницю. Колективи дитячих дошкільних закладів міста підготували в дарунок Таврійську яскравий флешмоб.

 

Напередодні Дня національного Прапора над площею був  урочисто піднятий національний стяг України.

Привітали громаду і шановні гості – голова Каховської  районної державної адміністрації Наталя СТАДНІК, голови сусідніх міст – Нової Каховки та Каховки  Володимир КОВАЛЕНКО та Віталій НЕМЕРЕЦЬ.

До пізнього вечора  на головній сцені свята різнобарвним віночком сплітались виступи вокальних та хореографічних колективів.

Мешканці громади та гості мали змогу відвідати виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, переглянути дитячі роботи, порозважатись на атракціонах, побачити захоплюючі козацькі розваги.

Приємним сюрпризом стало яскраве, з національним колоритом файєршоу.

У розпал концертної програми Херсонського  вокального гурту «General voice» у вечірньому небі над Таврійськом запалали вогні святкового феєрверку надзвичайної краси.

Естафету святкових заходів продовжать  старостинські округи Таврійської громади.

 

 

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН