Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

Боротися з амброзією продовжують в Херсоні

Спеціалістами Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, в межах повноважень та у рамках чинного законодавства, протягом 2021 року, з метою виявлення нових вогнищ амброзії полинолистої, обстежено понад 19 тис. га територій області, а також здійснено контроль за виконанням фітосанітарних заходів з ліквідації вже наявних вогнищ амброзії полинолистої на території міста Херсон та області.

 

У зв’язку з чим впродовж 2021 року було видано 170 розпоряджень щодо здійснення заходів зі знищення вогнищ даного карантинного виду бур’яну та проконтрольовано їх виконання. Постійно здійснюються заходи щодо популяризації знань у сфері карантину рослин, зокрема щодо шкодочинності та заходів з ліквідації амброзії полинолистої. З цього питання проводяться консультації, роз’яснення, надаються листівки, брошури, відповідна інформація висвітлюється на нарадах, семінарах та в засобах масової інформації.

 

У 2019 році Департаментом агропромислового розвитку Херсонської обласної державної адміністрації, у співпраці з Управлінням фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області було розроблено обласну програму з ліквідації амброзії полинолистої на території Херсонщини на 2020 – 2023 роки, яку 18.10.2019 року, відповідним Рішенням Херсонської обласної ради було затверджено.

 

На даний час, за ініціативи фахівців Управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, у співпраці з представниками органів місцевого самоврядування, на території Херсонської області також прийнято 3 міські, 24 сільських (селищних, ОТГ) програм з ліквідації амброзії полинолистої, а також у 9 громадах в програми з благоустрою населених пунктів внесено зміни та передбачено відповідні заходи щодо ліквідації карантинних організмів, в тому числі в амброзії полинолистої. Робота в даному напрямку триває.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН