Український Південь

Інформаційне видання
Новини Херсонщини і України

У Бериславській громаді хочуть покращити систему цивільного захисту населення

З 1 червня 2021 року стартувала активна фаза нового проєкту Фонду міжнародної солідарності (Solidarity Fund PL), що має назву: «Вогнеборці. Вдосконалення цивільного захисту в Україні на місцевому рівні».

Проєкт розрахований на 3 роки і спрямований на підтримку системи цивільного захисту населення в громадах України шляхом формування добровільних пожежних команд, допомоги громадам в розробці планів реагування на надзвичайні ситуації та навчальних візитів представників громад, Головних управлінь ДСНС України у відповідних областях громад-учасниць проєкту до Польщі для вивчення польського досвіду у вказаній сфері.

Очікується, що в рамках конкурсу будуть відібрані 20 територіальних громад, які отримають як навчально-методичну допомогу з вдосконалення системи цивільного захисту на місцевому рівні, так і допомогу із забезпечення добровільних пожежних команд спеціалізованим спорядженням.

Конкурсний відбір проводиться в два етапи. Перший з яких наша громада успішно пройшла. С поміж 249 учасників проекту, які подали свої заявки на участь, обрано 45 громад переможців, одна в них і наша Бериславська громада. Серед громад Херсонської області це вдалось лише 6 громадам.

Цими днями до Берислава прибули експерти з цивільного захисту для огляду умов та готовності до участі нашої громади.

Результати остаточного відбору будуть відомі після 1 вересня.

Перемога в цьому конкурсі дасть змогу нашій громаді спільно з Державною службою України з надзвичайних ситуацій істотно покращити систему цивільного захисту населення.

Поділитись публікацією

Leave a Reply

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.

*

code

Відео дня

Популярне

СТРІЧКА НОВИН